TOP 10 turistických destinací v Indonésii

17:00 | 05.01.2014 Peťul_TripleS 0
Indonésie je obrovská země v počtu obyvatel i rozloze s významnou kulturní a geologickou rozmanitostí. Co může nabídnout návštěvníkům se dozvíte v tomto článku, kde jsou shrnuty ty nejlepší místa v TOP 10.
Borobudur, Indonésie
Borobudur, Indonésie FOTO: sun-surfer.com
S 18 110 ostrovy, z nichž je 6 000 obydlených, je to největší souostroví na světě. Populace 240 milionů lidí pochází od 300 etnických skupin, které mluví více než 250 různými jazyky. I když je Bali obvykle nejčastějším cílem návštěvníků, mohou zde naleznout množství dalších turistických destinací, z nichž si některé připomeneme v TOP 10. Pojďme na to!

# 10 Jezero Toba



Jezero Toba na ostrově Sumatra je obrovské sopečné jezero asi 100 kilometrů dlouhé a 30 kilometrů široké. Vytvořen obrovskými sopečnými erupcemi před asi 70 000 lety je to největší znovuožívající kaldera na Zemi. Genetické odhady naznačují, že tu bylo několik tisíc lidí, kteří přežili katastrofu. Ostrov uprostřed, Pulau Samosir, je největším ostrovem a zahrnuje dvě jezera. Kromě návštěvy „jezera na ostrově v jezeře na ostrově“ si sem turisté přichází odpočinout a zaplavat si ve vulkanicky vyhřátých vodách.

# 09 Tanjung Puting



Národní park Tanjung Puting se nachází na ostrově Borneo v indonéské provincii Střední Kalimantan. Park je oblíbenou destinací ekoturistiky s mnoha místními turistickými společnostmi, které nabízí několikadenní výlety lodí, kde návštěvníci uvidí volně žijící živočichy a mohou tu navštívit výzkumná centra. Mezi volně žijícími živočichy tu návštěvníci mohou najít opice gibonovité, makaky, levharty, medvědy, krajty, krokodýly a orangutany. Bohužel je park silně ohrožen ilegální těžbou dřeva a kácením lesů pro zemědělské účely.

# 08 Údolí Baliem



Údolí Baliem v horách západní Nové Guineje nabízí pohled na dobu kamennou. Údolí nebylo známé okolnímu světu až do roku 1938, kdy letecký průzkumný let na jih od Hollandia (nyní Jayapura) objevil zemědělskou populaci. Wamena je výchozím bodem pro většinu návštěvníků, kteří se přichází kochat nad výhledem na hory, bouřlivé řeky, domorodé vesnice a na tvrdého, ale milého ducha srdečnosti lidí Dani.

# 07 Hora Bromo



Gunung Bromo je aktivní sopka a část masivu Tengger ve východní Javě. Se svými 2 329 metry není nejvyšším vrcholem masivu, ale je nejznámějším. Tato oblast je jednou z nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v Indonésii a Javě. Vrchol hora nemá a kráter uvnitř neustále chrlí bílý kouř. Je obklopen jemným sopečným pískem od moře Sea of Sand.

# 06 Bunaken



Nacházející se na severu ostrova Sulawesi je Bunaken jednou z indonéských nejznámějších oblastí k potápění a šnorchlování. Ostrov je součástí mořského parku Bunaken, kde si návštěvníci mohou prohlédnout více než 70% všech druhů ryb, které žijí v západní části Tichého oceánu. Nejlepší doba pro potápění v Bunaken je mezi měsíci dubna a listopadu.

# 05 Torajaland



Torajaland (Tana Toraja) se nachází v Jižní Sulawesi a je domovem lidu Toraja. Místní obyvatelé jsou známí pro své špičaté masivní střechy domů, které jsou známé také jako tongkonan, a velkolepými až hrůznými pohřebními obřady. Po smrti člověka se jeho tělo udržuje (často několik let) až do skutečného pohřebního obřadu, který může trvat několik dní. Zesnulý je nakonec pohřben v malé jeskyni nebo v dutém stromě.

# 04 Ostrovy Gili



Ostrovy Gili jsou souostroví tři malých ostrovů: Gili Trawangan, Gili Meno a Gili Air. Ostrovy jsou velmi nenucené a neformální se spoustou malých plážových kaváren, kde stále hrají reggae a neprojíždí tu žádná auta a motorky kvůli narušení klidu. Všimněte si, že název „Ostrovy Gili“ je poněkud nadbytečný, neboť gili znamená sámo o sobě „malý ostrov“ v jazyce sasak a existuje mnoho dalších ostrovů kolem pobřeží Lomboku s „Gili“ ve svém názvu.

# 03 Národní park Komodo



Národní park Komodo se nachází v Lesser Sunda Islands, které zahrnují tři větší ostrovy Komodo, Padar a Rincach a 26 dalších menších ostrovů. Park je pojmenován podle varana komodského, největšího žijícího plazu, který může dosáhnout délky více než 3 metry a hmotnosti více než 70 kilogramů. Ačkoli varani komodští jí převážně zdechliny, jsou to impozantní predátoří a také loví kořisti včetně ptáků a savců. Útoky na člověka jsou velmi vzácné.

# 02 Borobudur



Nacházející se 40 kilometrů severozápadně od města Yogyakarta na Jávě je Borobudur jedním z nejznámějších buddhistických chrámů na světě. Borobudur se stavil okolo 75 let v 8. a 9. století království Sailendra ze zhruba 2 milionů kamenných bloků. Byl opuštěn ve 14. století z dodnes neznámých důvodů a po staletí ležel ukrytý v džungli pod vrstvami sopečného popela. Dnes je to jedna z nejpopulárnějších turistických atrakcí v Indonésii.

# 01 Bali



Bali je jednou z nejpopulárnějších světových ostrovních destinací. Rozmanitá krajina, drsné pobřeží, tropické pláže, rýžové terasy a sopečné svahy poskytují malebnou kulisu své barvité, hluboce duchovní a jedinečné hinduistické kultuře. Kombinace přátelských lidí skvěle doplňuje vizuální kulturu naplněnou spiritualitou a překrásnými plážemi poskytující surfování a potápění, což činí Bali číslem jedna v Indonésii.


FOTO & ZDROJ: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9