Hrobka krále Sejonga byla zrestaurována

13:00 | 30.04.2020 Eunka 0
Jedna z významných památek Jižní Koreje, královská hrobka krále Sejonga, byla zrestaurována a bude opět přístupná veřejnosti. 
Hrobka krále Sejonga
Hrobka krále Sejonga FOTO: wikimedia.org
Královská hrobka krále Sejonga bude částečně zpřístupněna veřejnosti letos v květnu, dva roky po obnově, uvedla dne 24. dubna Správa kulturního dědictví, která má na starosti správu hrobky. Milovníci památek se tedy mohou těšit.

Hrobka, umístěná v Yeoju, provincii Gyeonggi, byla postavena pro čtvrtého krále Sejonga a královnu Soheon z joseonské dynastie. Vstup na toto historické místo byl od listopadu 2017 dočasně uzavřen kvůli restaurování.

Přestože návštěvníci budou mít od května možnost vychutnat si prohlídku královské hrobky, další historická místa a památky v blízkosti hrobky, budou bohužel uzavřena až do června. Zajímavostí je, že vzpomínkový obřad na královu památku se koná každý rok 8. dubna.

"Historické památky v okolí hrobky budeme návštěvníkům postupně otevírat," uvedl úředník správní kanceláře. "Mnoho cizinců jistě navštíví hrobku, protože Sejong byl jedním z nejvýznamnějších králů z doby Joseonu," dodal.

Král Sejong, který se také nazývá Sejong Veliký, byl čtvrtým králem joseonské éry. Vládl zemi v letech 1418 až 1450. Nechal vytvořit hangul, systém korejské abecedy, a zůstává nadále jedním z nejoblíbenějších králů.

ZDROJ: ​koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9