Ostrov Nami a mikrostát Naminara

14:00 | 28.11.2017 Little Panda 3
Jihokorejský ostrov Nami, který je od roku 1966 postupně proměňován v turistický park, je dnes jedním z nejvíce navštěvovaných turistických destinací v oblasti kolem Soulu. Od roku 2006 je tento ostrov navíc samostatným státem.
Podzim na Nami
Podzim na Nami FOTO: Little Panda / asianstyle.cz
Ostrov Nami vznikl v roce 1944 jako důsledek zaplavení okolí při výstavbě přehrady Cheongpyeong na řece Han. Ostrov se nachází u města Gapyeong severovýchodně od Soulu a byl pojmenován po generálu Nami, který byl neprávem obviněn ze zrady a následně popraven ve věku 28 let. Ačkoli se jeho hrob nikdy nenašel, lidé se domnívali, že jeho kosti leží právě na ostrově. V roce 1966 ostrov zakoupil Minn Byeong Do, který postupně začal ostrov proměňovat v turistickou destinaci. Majitelé ostrova nakonec v roce 2006 prohlásili ostrov za stát. Pojmenovali ho Republika Naminara. Tento mikrostát má svou vlastní měnu, známky, telefonní služby a vládu. Při zakoupení lístků pro vstup vám navíc vydají i vízum!


Trajekty státu Naminara.

Až čtyři trajekty přepravují velké množství turistů mezi ostrovem a Gapyeongem a cesta trvá pouhých 7 minut. Druhou možností, jak se na ostrov dostat, je pak dráha Zip Line, ale tato možnost je poněkud drazší. 


Průzkum ostrova netrvá příliš dlouho vzhledem k jeho velikosti. Cestou však můžete narazit na mnoho soch, krásné scenérie nebo si pochutnat na místní specialitě - smaženém rýžovém moučníku. Celým ostrovem navíc vedou koleje, a pokud vás nebaví chodit, můžete si ostrov prohlédnout z malého vláčku. Hlavním lákadlem Nami jsou však nádherně zabarvené stromy na podzim. Právě toto roční období láká nejvíce turistů, a to hlavně kvůli fotografiím. Korejci nedají na kvalitní fotografie, které by mohli sdílet na instagramu, dopustit. 


Pohled na okolí ostrova.

Ostrov Nami byl také nesmírně proslaven díky korejskému dramatu Winter Sonata (Gyeoul Yeonga) z roku 2002. Tento příběh o překrásné, avšak tragické lásce mezi milenci Min Hyeong and Yoo Jin byl z velké části natáčen právě na tomto ostrově. Odkazy na toto drama lze nalézt po celém ostrově a zamilované páry se fotí na místech, která viděli v televizi. Na ostrově se nachází i socha Min Hyeonga a Yoo Jin. Ostrov díky tomu získal image místa plného lásky. Například mnoho párů si zde nechává dělat svatební fotky.


Odkaz na drama Winter Sonata.

Na druhou stranu se na ostrově nachází i již zmiňovaný památník a pravěpodobné místo posledního odpočinku generála Nami. Traduje se, že pokud se někdo pokusí odnést kámen z jeho mohyly, postihne jeho rodinu neštěstí. Hrob však zamilované páry nechává chladnými.

ZDROJ: eatandtravelwithus.com; wikipeadia.com
FOTO: Little Panda / asianstyle.cz; Penmerahpenbiru / wikipedia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9