V říjnu bylo otevřeno národní arboretum v Sejongu

13:00 | 30.10.2020 Eunka 0
Dne 17. října bylo v Koreji otevřeno další obrovské arboretum plné rostlin a krás přírody. Nachází se v Sejongu a až do konce prosince bude mít vstup zdarma.
Národní arboretum v Sejongu
Národní arboretum v Sejongu FOTO: instagram.com/sjnagreen/
Národní arboretum v Sejongu, první městské arboretum, bylo v sobotu 17. října 2020 otevřeno veřejnosti po osmi letech přípravy a výstavby celého projektu. 

Arboretum o rozloze 65 hektarů se nachází asi 120 kilometrů jižně od Soulu a je třetím korejským národním arboretem hned po arboretech v Pocheonu v provincii Gyeonggi a Bonghwě v provincii Severní Gyeongsang.

Zmíněné nově otevřené arboretum o velikosti 90 fotbalových hřišť je také prvním národním arboretem, které se nachází v městském centru.

 

Jaké poklady lze v tomto arboretu najít? Zhruba 1,72 milionů rostlin a 2834 druhů ve 20 různých tematických výstavních zahradách, v nichž si návštěvníci mohou vychutnat jak korejskou tradiční, tak moderní zahradní kulturu. 

Celý areál je krásný, vkusně vytvořený a plný příjemných míst k odpočinku i kochání  se přírodou. Otevírací doba je od 9:00 do 18:00 každé úterý až neděli. Během zkušebního provozu, který trvá do 31. prosince, je vstup do arboreta zdarma. Pokud jste tedy v Koreji, neváhejte toho využít.

V rámci karanténních opatření proti koronaviru může být v areálu pouze 5000 návštěvníků současně. V arboretu se také nyní důsledně dodržují všechna současná bezpečnostní a hygienická pravidla jako dezinfekce apod.

ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: facebook.com/sjnagreen

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9