Nejlepší hongkongské pláže

16:00 | 17.07.2017 Kali 0
Léto je v plném proudu a neodmyslitelně k němu patří i pláže a moře. Dnes si proto představíme ty nejlepší hongkongské pláže s bělostným pískem a azurovým mořem.
Long Tai Wan beach
Long Tai Wan beach FOTO: Mark Lehmkuhler / flickr.com
Leckdo by si mohl pomyslet, že ve velkém městě, jako je Hongkong, je téměř nemožné najít klidnou pláž, kde se můžete nerušeně slunit a relaxovat. A přesto zde najdete množství pláží, kdybyste ani nevěřili, že jen pár kilometrů od vás se nachází rušná metropole.

Dnes si představíme některé z nich, které můžou směle konkurovat i vyhlášeným přímořským letoviskům.


1) Long Tai Wan beach

Je libo spát přímo na pláži a probouzet se za zvuků šumícího moře jen pár kroků od vás? To vše je možné na Long Tai Wan beach. Jedná se o jednu z odlehlých pláží, proto budete muset hezkou část cesty k ní po svých. Odměnou vám však bude klid a nádherné prostředí Long Tai Wan beach a budete se cítit jako na pustém ostrově.

Koupání je zde ale jen pro zkušenější plavce, jelikož se zde nenachází plavčíci a některé proudy mohou být zrádné.


Na Long Tai Wan beach si budete připadat jako na opuštěném ostrově


2) Big Wave Bay

Bigh Wave Bay se jeví už podle jejího názvu jako ráj surfařů. Není tomu jinak i v realitě, kdy se hlavně v posledních letech stává vyhledávaným místem mnoha surfařů, nejen z Hongkongu. Najdete ji na východním konci ostrova Hongkong a jen těžko uvěříte, že o pár kilometrů dál se nachází jedna z nejrušnějších částí Hongkongu.


Big Wave Bay je rájem surfařů


3) Silver Mine Bay Beach

Silver Mine Bay Beach, nedaleko vesnice Mui Wo na ostrově Lantau je místo s dlouhou historií. První osadníci se zde usídlili již za dynastie Ming (16 stol.) a v dolech těžili stříbro. Často zde také útočili piráti. Když pak po roce 1930 piráti zmizeli, stala se pláž vyhledávaným místem pro rekreaci. Kousek od pláže najdete restaurace podávající tradiční čínské jídlo a plody moře. 


Silver Mine Bay - pláž s historií
 

4) Deep water bay

Jak už jméno napovídá, pokud si libujete v plavání ve větších hloubkách, zavítejte na Deep water bay. Často zde ráno můžete vídat starší místní obyvatele, kteří se neváhají do vod ponořit i za chladného počasí. Je to malebné, klidné místo, kde můžete nerušeně odpočívat na pláži pod korunami stromů. Pláž si můžete prohlédnout i z ptačí perspektivy, a to z lanovky, která vede kousek od ní.


Ponořte se do hluboké azurové vody na Deep water bay
 

5) Hap Mun bay a Kiu Tsui Bay

Nejteplejším místem na koupání v Hongkongu je Hap Mun bay na ostrově Sharp island. Dostala název podle svého tvaru půlměsíce. Pokud holdujete potápění, určitě nevynechejte Kiu Tsui Bay na stejném ostrově, která je právě k potápění jako stvořená. Za dobrého počasí je možné z Kiu Tsui Bay dojít po přírodním mostě na nedaleký ostrůvek.


Kiu Tsui Bay, ideální pro potápěče


ZDROJE: discoverhongkong.com, telegraph.co.uk, theguardian.com
FOTO: Z4nclr4 / flickr.com, Bertrand Duperrin / flickr.com, KaguraYanki / flickr.com,
Rob Young / flickr.com, Justin Gaurav Murgai / flickr. com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9