Japonští podnikatelé navrhují, jak urychlit očkování proti covidu-19

13:00 | 02.05.2021 Sachi 0
Japonští podnikatelé a jeden z nositelů Nobelovy ceny za biologii, vyzvali vládu, aby reformovala svůj očkovací program, protože národ se snaží potlačit znovuobnovení pandemie covid-19.  
Očkování
Očkování FOTO: Wita.org

Japonsko si zajistilo největší množství vakcín proti covidu-19 v Asii, protože se připravuje na letní olympijské hry. Zatím však naočkovala pouhých 1,6 procent své populace, jsou tedy nejpomalejší mezi bohatými zeměmi.

Dvacet čtyři podnikatelských špiček, včetně výkonného ředitele skupiny Rakuten Hiroshi Mikitani a nositele Nobelovy ceny za biologii kmenových buněk Shinyi Yamanaky, prohlásilo, že k urychlení očkování je zapotřebí odvážnějšího a koordinovaného úsilí. „Vláda a místní správy nesmí být omezovány zastaralým myšlením a musí efektivně využívat odborných znalostí ze soukromého sektoru,„ uvedli ve svém prohlášení.

Návrhy rovněž požadovaly, aby vláda spravovala záznamy o očkování s cílem povzbudit obyvatele a návštěvníky ze zemí mimo Japonsko, kteří byli naočkováni, aby obnovili hospodářskou činnost.


Ředitel skupiny Rakuten Mikitani, který je zároveň zástupcem ředitele Japonské asociace nové ekonomiky (JANE), řekl, že konání olympijských her 2020 v Tokiu letos v létě bude „příliš riskantní“, neboť Japonsko zápasí s rodící se čtvrtou vlnou pandemie.


Mezi zastánci těchto návrhů byli prezident Japonské lékařské asociace Yoshitake Jokokura, generální ředitel nábytkářského řetězce Nitori Holdings Akio Nitori a Takeshi Niinami, šéf japonské nápojové skupiny Suntory Holdings.

ZDROJ: channelnewsasia.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9