Průzkum: Nechali by se Korejci očkovat proti koronaviru?

13:00 | 09.03.2021 Eunka 2
Očkování proti koronaviru se v poslední době řeší nejen v České republice a na Slovensku, ale také v Jižní Koreji. Nechali by se Jihokorejci očkovat? A za jakých podmínek? Na to odpovídá nedávný průzkum.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Téměř polovina Jihokorejců věří, že očkování proti koronaviru je odpovědností každého člověka kvůli ochraně zdraví ostatních. 

Výzkumný tým z postgraduální školy veřejného zdraví na Soulské národní univerzitě provedl průzkum u 1 084 dospělých osob v zemi, z nichž 54,4 procent věřilo, že očkování proti koronaviru je povinností každého.

Pouze 12,5 procent respondentů věřilo, že očkování je volbou, zatímco 26,7 procent věřilo, že je to volba i odpovědnost. Víra, že očkování je povinností každého, měla tendenci sílit zejména u starších respondentů.

Na otázku, zda mají v úmyslu se nechat očkovat, za předpokladu, že očkování bude zajištěno a doporučeno lékařskými odborníky z hlediska bezpečnosti, bude bezplatné a dostupné pro každého, 30,6 procent respondentů uvedlo, že má v úmyslu se očkovat bez ohledu na okolnosti, zatímco 49,1 procent uvedlo, že budou rádi, když vakcínu dostanou.

Když byla položena stejná otázka, ale bez zmínky o bezpečnostních zárukách lékařských odborníků, odpovědi klesly na 52,5 procent. Míra kladných odpovědí se opět zvýšila u starších respondentů.

A jak s očkováním souhlasili lidé různého věku? Podívejme se na výsledky: 20 let (32,9 procent), 30 let (42,5 procent), 50 let (42,5 procent) a 60 a více let (67,8 procent).

Jak se na očkování proti koronaviru díváte vy? Nechali byste se očkovat nebo jste již očkováni byli?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9