Sérioví vrazi z Asie [Část 5.]

13:00 | 21.11.2020 KimSeoHwa 0
Neexistuje země, v níž by nedocházelo k vraždám. Některé vraždy jsou ovšem dílem náhody a pak je klasifikujeme jako neúmyslné zabití, některé jsou ale tak hrozné, že se o nich jen šeptá. Pojďme se projít světem sériových vrahů napříč Asií. 
Policejní odznak
Policejní odznak FOTO: maxpixel.net

Indie

Javed Iqbal

 

 

Javed Iqbal se narodil 30. prosince 1956 v Lahore v Pákistánu. Byl to brutální pákistánský sériový vrah, který byl shledán vinným ze sexuálního zneužívání a vraždy 100 dětí.

Narodil se jako šesté dítě Mohammada Aliho Mughala, obchodníka s nemalým majetkem. V roce 1978 začal podnikat a přestěhoval se do vily, kterou jeho otec koupil ve městě Shadbaghu. Iqbal tehdy založil v jednom z domů podnik na zpracování a úpravu oceli a žil tam roky spolu s chlapci, které pak zavraždil. 



V prosinci 1999 poslal Iqbal policii a místním novinám v Lahore přiznání k vraždám 100 chlapců ve věku od šesti do 16 let. V dopise tvrdil, že oběti uškrtil a roztrhal - většinou uprchlíky a sirotky žijící v ulicích města - a likvidoval těla pomocí nádrží s kyselinou chlorovodíkovou. Pozůstatky údajně pak vyhodil do místní řeky.

V jeho domě policie a reportéři našli na stěnách a podlaze krvavé skvrny. Ve zdi byl zabudován řetěz, na kterém uškrtil své oběti. Dále našli fotografie mnoha jeho obětí v plastových pytlích. Tyto fotografie byly úhledně označeny ručně popsanými cedulkami. Dále tam nalezli dva barely s kyselinou, ve kterých byly částečně rozpuštěny lidské ostatky. Ty byly  ponechány na otevřeném prostranství tak, aby je policie našla.

Iqbal ve svém dopise řekl, že se plánoval utopit v řece Ravi. Policie řeku propátrala, ale protože nic nenašla, zahájila v té době to největší pátrání, jaké kdy Pákistán zažil. V Sohawě policie zatkla čtyři komplice, dospívající chlapce, kteří s Iqbalem žili. Během několika dní jeden z nich zemřel v policejní vazbě. Skočil z okna. O měsíc později, 30. prosince 1999, přišel Iqbal do redakce urduských novin Daily Jang, kde byl následně zatčen. 

Ačkoli jeho deník obsahoval podrobné popisy vražd, a i přes rukopis na cedulkách v jeho domě, který byl jednoznačně jeho, u soudu tvrdil, že je nevinný a že celá aféra byla propracovaným podvodem, který měl upozornit na nepříjemnou situaci dětí z chudých rodin. Tvrdil, že jeho prohlášení pro policii bylo vynuceno nátlakem. V tomto případu svědčilo více než sto svědků proti Iqbalovi a soud jej i spolu s jeho komplici uznal vinným.


Soudce nakonec odsoudil obžalované takto:

Javed Iqbal (42 let) byl odsouzen k smrti veřejným uškrcením.
Sajid Ahmad (17 let) byl také odsouzen k trestu smrti za účast na vraždách.
Mamad Nadeem (15 let) byl shledán vinným z vraždy 13 obětí a byl odsouzen k 182 letům vězení (14 let za každou vraždu).
Mamad Sabir (13 let) byl odsouzen k 63 letům vězení.


Soudce Alláh Baksh Ranja dodal, že Iqbalovo tělo bude rozřezáno na 100 kusů a přidáno do kyseliny, stejným způsobem, jakým zabil děti. Po smrti mělo být tělo Iqbala rozřezáno na 100 kusů a rozpuštěno v kyselině podle právního pojmu šaría Qisas (oko za oko).

Ráno 8. října 2001 byli Iqbal a jeho komplic Sajid Ahmad nalezeni mrtví ve své cele ve vězení Kot Lakhpat. Vypadalo to, že spáchali sebevraždu oběšením na prostěradlech, i když se spekulovalo, že byli zavražděni. Pitva těl odhalila, že byli před smrtí biti.

Iqbal je považován za sériového vraha s největším počtem obětí v historii Pákistánu jako nezávislého národa.
 

ZDROJE: bestglitz.com, alchetron.com, indiatvnews.com, redinkletters.wordpress.com
FOTO: bestglitz.com, cz.pinterest.com/pin/718746421764349608/


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9