Lesy v Andongu a Yecheonu pohltil oheň

13:00 | 23.02.2021 TerkaS 0
Koreu zachvátily v neděli rozsáhlé lesní požáry, jež se podařilo uhasit až v průběhu pondělí. Více informací se dozvíte v článku.
Pohled na požár
Pohled na požár FOTO: news.kbs.co.kr
Lesní požáry, jež v neděli vypukly v Andongu a Yecheonu v provincii Severní Gyeongsang, pohltily plochu o velikosti 357 fotbalových hřišť. Příčinou by mohlo být přetrvávající sucho a silný vítr. K požáru bylo povoláno přes 2600 pracovníků záchranných složek včetně dobrovolných hasičů, profesionálních hasičů, nespočtu helikoptér a požárních automobilů a hašení pokračovalo v pondělí v brzkých ranních hodinách. Nebyly hlášeny žádné oběti, ale obyvatelům v zasažené oblasti byla nakázána evakuace. K pondělní 7. hodině ranní bylo uhašeno 30 % požáru v Andongu a 6 % v Yecheonu a Youngju. Dohromady shořelo přes 255 hektarů lesů, z toho 200 v Andongu, 50 hektarů v Yecheonu a 5 hektarů v Youngju.

Požár, jenž před nedělní půl čtvrtou hodinou odpolední propukl na kopci v Andongu, donutil místní úřady zvýšit nebezpečí požáru na 2. stupeň. V Yecheonu byl stejný stupeň vyhlášen po čtvrté hodině odpolední. Provinční správa Severního Gyeongsangu převzala v devět večer roli řídicí věže. Mimo silný vítr se díky teplejšímu počasí do oblasti vydal velký počet výletníků a někteří farmáři vypalovali pole v rámci příprav na sadbu nových plodin. Lesní správa žádá obyvatele, aby se vyvarovali nelegálního pálení a rozdělávání ohňů v blízkosti lesů.

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9