Redaktoři doporučují: Oblíbený sportovec z Asie

14:00 | 03.04.2019 abhorsenka 0
Jistě si i vy vzpomenete na známé sportovce z Asie. Jací lidé se sportovním nadáním jsou oblíbení mezi redaktory, zjistíte v článku. 
Zijun Li (China) - ilustrační foto
Zijun Li (China) - ilustrační foto FOTO: shutterstock.com

abhorsenka:

Mikuru Suzuki - BDO World Championship 
Mikuru Suzuki je populární hráčka steelových šipek (šipky s kovovým hrotem odhazované na sisalový terč) z Japonska a současná šampionka britské organizace BDO. Ve své domovině je velice populární, stejně jako šipkařský sport. Že se Japonka kvalifikovala na jeden ze dvou nejprestižnějších turnajů bylo velkou senzací a to, že dokázala porazit ty nejlepší, jí zajistilo místo v dámské elitě tohoto specifického sportu. Mikuru je 37 let a písně, které používá při svých vystoupeních jsou Megitsune od Babymetal a Baby Shark od Pinkfong.




Takeru Otsuka - FIS Junior World Championship 
Snowboardista z Japonska, kterému je 17 let, se stal vítězem světového šampionátu juniorů v loňském roce, ale v žádném případě se neztratil ani mezi dospělými. Skvělým výkonem si odnesl prvenství i z populárních X Games v Norsku a stal se tak nejmladším mužem, kterému se podařilo v kategorii Big Air na X Games zvítězit. Takeru kombinuje dvě disciplíny a to freestyle overal a úspěšnější Big Air, ve které ho loni dokázal jen málokdo porazit a na další sezonu slibuje ještě lepší a těžší triky. 

Eunka:

Celé roky jsem milovnice krasobruslení a tak není divu, že jsem vybrala korejskou krasobruslařku Kim Yunu, která získala zlatou medaili na ZOH ve Vancouveru v roce 2010. Výčet jejích úspěchů a medailí by byl dlouhatánský, tak ho tu uvádět nebudu, na to máme wikipedii, chci jen říci, že mě okouzlila svým šarmem, ladností, elegancí a tím, jak umí svou jízdu na ledě procítit. Vždycky to prostě byla odvážná skokanka a dáma v jednom. Však se sami podívejte.

Little Panda:



Přestože se stále najde mnoho lidí, kteří jsou zásadně proti názvu "e-sportoví atleti", stále více jedinců se k tomuto termínu přiklání. Jedním z nich je i legendární basketbalista Rick Fox (vlastník amerického e-sport týmu), který se nebál vyvolat velmi kontroverzní debatu v jednom z rozhovorů s ním. Nelze popřít, že e-sportoví hráči nemusí často oplývat takovou fyzickou kondicí jako klasičtí atleti, ale to samé nelze tvrdit o psychice, koordinaci, logice a dalších činostech spojených s mozkovou aktivitou. Tito hráči musejí navíc trénovat stejně tvrdě, mají také své trenéry, maséry, manažery a jejich tréninkový režim je velmi podobný tomu olympijských atletů. Však právě o účasti online her na Olympijských hrách se v poslední době diskutuje více a více. Na tuto otázku neexistuje zatím žádná odpověď, ale je dobré si uvědomit, že na Olympiádě souběžně probíhá například box, sprint, fotbal nebo hra šachu. 

Skvělým E-sportovým hráčem je také korejský hráč hry League of Legends Lee Sang-hyeok s přezdívkou Faker. Jakožto trojnásobný světový šampion a držitel dalších velkých či menších trofejí je jedním z nejlepších e-sportových hráčů všech dob. Fakerův příběh začal již v jeho  brzkém věku, kdy jako středoškolách chodil s přáteli do PC herem (PC Bang). Fakerův otec sám v jednom interview řekl, že věří, že jeho syn byl pro e-sport stvořen a narozdíl od jiných rodičů, Fakerovi hraní nezakazoval, ale naopak ho podporoval v honbou za jeho snem. Jako mladý nezkušený sólový hráč měl Faker to štěstí, že si jeho talentu všiml tehdy neznámý tým SKT T1, který se hlavně díky Fakerovi práci zapsal mezi nejlegendárnější týmy v historii e-sportu. Faker za tento tým hraje dodnes a i po tolika letech patří ke špičce, přestože mnozí se v této velmi rychle měnící hře nedokázali udržet.

Ať již patříte do skupiny lidí, kteří termín "e-sportoví atleti" neuznávají či podporují, nelze popřít Fakerův otisk, který v e-sportu i historii jako takové udělal, když se stal jednou z tváří tak rychle se rozvíjejícího e-sportu. Sportu, který již v dnešní době převyšuje sledovaností klasické sporty.

TerkaS:

Ač nejsem zrovna "sportovní typ", pasivní sportování si velice užívám. Jediný sport, který mě udrží v klidu sedět, je krasobruslení. K lásce ke krasobruslení jsem se dostala docela vtipnou cestou – díky anime Yuri!!! on Ice. Ohromily mě všechny ty Salchowy, trojité Axely a neuvěřitelná ohebnost postav. Ale reálné krasobruslení, to je zejména dřina a tvrdý trénink. Mým nejoblíbenějším sportovcem v této kategorii je Yuzuru Hanyu, japonský několikanásobný mistr světa, který spadá do kategorie krasobruslařských jednotlivců. Jen se sami předvědčte, jak mu to krásně na ledě jde, však také pokořil 12 světových rekordů, a to je už nadlidský výkon.



FOTO: foto: twitch.tv
 
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9