I v Koreji si oblíbili pivní jógu

13:00 | 13.03.2019 Eunka 0
Máte rádi pivo a říkáte si, že by nebylo na škodu vyzkoušet například pivní jógu? Tento druh jógy prý baví i muže a v Německu se stal hitem. Jak je na tom v tomto ohledu Korea? Rozhodně nezaostává. 
Pivní jóga
Pivní jóga FOTO: screenshot z YouTube
Natáhněte levou ruku nahoru. Zavřete oči a soustřeďte se na rovnováhu. Poté pravou rukou uchopte pivo, usrkněte a zdokonalte svůj pozdrav slunci. Ano, už je to nějaká doba, co pivní jóga, populární u berlínských hipsterů, dorazila i do Jižní Koreje.

Loni na podzim se konala jednodenní lekce pivní jógy v PGA Golf Akademii v Sinsa-dong. Pořádala ji instruktorka jógy Hwang Ji Hye a oděvní značka Almondon. Na tuto akci dorazilo 15 žen, kterým bylo okolo 20-30 let. Chtěly si užívat jak jógy, tak pivních doušků. Některé byly milovnice jógy, jiné jen hledaly něco nového, takové zpestření sobotního dne.

Proč je pivní jóga přínosem? Hwang Ji Hye řekla: "Pivo uvolňuje svaly a pomáhá s cirkulací krve. Také vás vyvede z racionálnosti a pomůže vám relaxovat, což je účelem jógy. Existují lidé, kteří si myslí, že jóga je pro ně příliš obtížná. Takoví lidé si mohou říci: 'Vždyť si jen dám trochu piva!'"

Zmíněná instruktorka zahájila kurzy pivní jógy v Soulu v červnu 2017. Spolupracovala s místním multikinem a představila pivní jógu široké veřejnosti. Pokud vám pivo až tak nejede, není nutné během 90minutové lekce vypít celou láhev. Stačí pomaličku usrkávat. 

"Láhev piva váží zhruba 500 gramů, což je podobné hmotnosti lehké činky. Když děláte pivní jógu, můžete tedy plně cítit váhu láhve v ruce," řekla Hwang, která studuje psychologii. Svoji jednodenní lekci pivní jógy nazvala "Pivní sen", což je slovní hříčka, jejíž výslovnost je podobná korejskému slovu "vyprázdnit".

Jak si pivní jógu chválily účastnice akce? Jedna uvedla: "Bylo to víc než jen jóga. Byl to určitý energický proces. Měla jsem pivo "pod sluncem", zatímco jsem trénovala pozice jógy." Další řekla: "Obvykle mám sklon být posedlá určitou pozicí, ale dnes jsem to nechala plavat a jen si užívala energii vcházející do mě a vycházející ze mě."

Už jste se někdy s pivní jógou setkali? Co si o spojení piva a jógy myslíte? Šli byste do toho?

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9