Omoshiroi Block - Více než jen poznámkový blok

06:41 | 30.01.2018 Kali 3
Často zapomínáte a u psaní poznámek moc dlouho nevydržíte? Pak je tu pro vás jedno zajímavé a kreativní řešení z Japonska - Omoshiroi Block!
Chrám Kiyomizudera v Kyotu je jednou ze staveb ukrytých v bloku
Chrám Kiyomizudera v Kyotu je jednou ze staveb ukrytých v bloku FOTO: spoon-tamago.com
Každému z nás se jistě někdy stane, že na něco zapomene - ať už třeba na návštěvu u lékaře, test ve škole nebo co vše je potřeba nakoupit. Jedním z řešení boje proti zapomínání je bezesporu zapisování poznámek - ať už do diáře nebo právě poznámkových bloků.

Pokud je pro vás ale psaní poznámek monotonií a obyčejné trhací poznámkové bloky příliš nudné, může být Omoshiroi Block řešením právě pro vás!


Krom známých japonských staveb mohou být v bloku ukryté i hudební nástroje

Omoshiroi Block (volně přeložený jako „zábavný“ nebo „zajímavý“ blok), je nový trend z Japonska.

Na první pohled se jedná o obyčejný trhací blok, to se ovšem změní hned, co odtrhnete pár listů. Používá totiž technologii řezání laserem, díky níž je možné do papíru vyřezat tenké, jak jednoduché, tak i složité vzory. Každý list se tedy odtrhává podél linky vyřezané laserem.

Blok se skládá z více než 100 listů, každého s jiným řezem, jenž pak ve výsledku vytvoří obraz.


Kdo by řekl, že tato miniatura známé Tokyo tower bývala kdysi poznámkový blok?

Postupně tak, díky trhání lístků, před vámi poroste třeba jedna ze známých japonských staveb jako Tokyo Tower nebo chrám Kiyomizudera v Kyotu.

Bohužel jsou tyto bloky stále dost drahé (jejich ceny se pohybují od 4 000 do 10 000 yenů, což je v přepočtu asi 700 – 18 000 Kč) a na mezinárodním trhu zatím nejsou téměř k dostání.
Pokud byste po těchto bločcích přeci jen zatoužili a plánujete cestu do Japonska, seženete je v Tokyu Hands v Osace.

Nám ostatním zatím jen zbývá doufat, že se bloky co nejdřív prosadí na mezinárodním trhu a my si je budeme moct objednat z pohodlí domova. Do té doby se alespoň můžete kochat fotky bločků na instagramovém účtu triad_inc, nebo můžete navštívit oficiální internetové stránky zde.


Líbí se vám tyto bloky? A koupili byste si je?

ZDROJ: spoon-tamago.com
FOTO: spoon-tamago.com, instagram.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9