Co vládne japonskému hotelovému businessu? [rozhovor]

07:03 | 02.09.2019 Zita 0
Co na vás čeká, když se rozhodnete zůstat v Japonsku v hotelu? Co je nyní trendy? Prozkoumali jsme pro vás nejen známý hotel The Flag Shinsaibashi v Osace, ale i vyzpovídali jeho ředitele a šéfkuchaře!
2/9/2019
2/9/2019 FOTO: Hotel The Flag Shinsaibashi
V momentě, kdy se člověk rozhodne zavítat do Japonska, přijde velice záhy na řadu otázka ubytování. Zůstanu v hotelu nebo raději u známého? Jak to v japonském hotelu vůbec vypadá? 

Úvodem by se asi hodilo říci, že v Japonsku je k dispozici široká paleta možností počínající tradičními rjókany, ve kterých se spí ve futonech přímo na tatami, přes ikonické kapslové hotely až k hotelům v evropském stylu. Já osobně jsem měla příležitost vyzkoušet všechny tyto typy ubytování, nicméně tentokrát jsme se rozhodli prozkoumat hotel, jenž se nachází přímo v centru Osaky. Zůstali jsme na zkoušku dvě noci a poslední den jsme náš pobyt zakončili následujícím rozhovorem. S pobytem jsme byli celkově moc spokojeni. Nejen díky dobrému umístění hotelu, ale i velice příjemnému a ochotnému personálu. Pokoj sám o sobě byl v podstatě stejný jako v Česku, snídaně taktéž skvělé. Co dalšího jsme se dozvěděli?


Zde v Osace je na výběr z opravdu velkého množství hotelů, jak jste se snažili odlišit od ostatních? 

Jsme tříhvězdičkový hotel, ale snažíme se našim návštěvníkům poskytnout co nejlepší prostor pro odpočinek jak v jejich pokoji, tak i mimo něj. K dispozici je například lobby, kávovar a čaj úplně zdarma. Poslední dobou hodně vzrostla nabídka hotelů a dalších typů ubytování, takže ačkoliv klesá cena za noc, dbáme na to, abychom si udrželi kvalitu. Velice nám také záleží na designu, celý hotel navrhnul architekt přímo tady z Osaky, takže u vchodu jsou posuvné dřevěné dveře a v hotelu můžete najít i další vychytávky.

Ano, všimla jsem si, že je v pokoji volně k dipozici mobil s wifi. Jedná se o nějakou novinku?

Dalo by se to tak říct. Můžete si třeba zdarma zavolat do několika vybraných zemí úplně zdarma. 

Jsou teď v hotelovém průmyslu nějaké další trendy? 

Mimo různé vychytávky, lokalitu a cenu jsou pro návštěvníky velmi důležitá hodnocení, která mohou najít například online, snažíme se je ale zaujmout i jinak. Nabízíme třeba zdravé snídaně Be.Zen, které jsou kombinací japonské kuchyně s evropskou. Některé japonské recepty jsme upravili na evropský způsob, ale chceme představit také ty čistě japonské.



V Japonsku je velice populární francouzská a italská kuchyně, přišlo mi však, že se soustředíte spíše na tu francouzskou. Je tomu tak ?

Ano i ne, chceme nabídnout co nejlepší kulinářský zážitek, což zrovna francouzská kuchyně nabízí poměrně spolehlivě, nicméně  nároky našich strávníků stále narůstají, takže naše nabídka se stále rozrůstá. K dispozici je rýže i chléb, ovoce, zelenina, pokrmy teplé a studené, pro masožrouty i vegetariány, takže doufáme, že si vybere každý.

Nešlo přehlédnout, že některá jídla jsou připravovaná ve francouzských hrncích. Snažíte se dosáhnout nejlepší chuti nebo jde především o design?

Myslím, že o oboje. Vaříme v nich třeba japonskou rýžovou kaši, která se musí vařit v několika fázích, než dosáhne požadované struktury a chuti. 


Ta byla moc dobrá. Celkově nabízené jídlo působí velmi zdravým dojmem. Nakupujete organické potraviny nebo rovnou od farmářů?

V Japonsku je to s organickým jídlem těžké, většina jídla a potravin má záměrně přidaný cukr, aromata či do ingrediencí vnikne stopové množství použitých chemikálií při výrobě, takže získat v Japonsku 100% organické jídlo je někdy trošku náročné. Takový produkt musí mít speciální značení od vlády, takže konečná cena je poměrně drahá. I přesto se snažíme nabídnout co nejvyšší kvalitu, nabízíme také různé detoxikační čaje a podobně... Zeleninu nakupujeme z farem v regionu Kinki, kde používají naprosto minimální množství jakýchkoliv chemikálií. Pečlivě však vybíráme taktéž maso a další ingredience.

Rozumím. Máte nějaké plány dobudoucna?

Chtěli bychom postavit nějaké další hotely pod naší značkou, bohužel ceny pozemků jsou drahé a nadále stoupají, takže se snažíme vymyslet nějaké řešení. Naší prioritou je, aby lidé přijeli do Japonska a objevili jeho krásu. Proto jsme se rozhodli postavit náš hotel v této oblasti. Je to nejen v centru, ale můžete si udělat výlet například do Hirošimy nebo Kjóta. 

To zní skvěle. Moc děkuji za Váš čas.

Hotel The Flag Shinsaibashi Osaka
tel.: 06-6121-8111
check-in: 15:00
check-out: 11:00


 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9