Automobilky sází na Seoul Motor Show

18:00 | 30.03.2013 Peťul_TripleS 0
Korejské a zahraniční automobilky sází na nadcházející autosalon v Soulu. Věří, že je to dobrá šance, díky které se posilní na domácím trhu.
Čtyřmístné kupé KND-7 od Kia Motors
Čtyřmístné kupé KND-7 od Kia Motors FOTO: kia-buzz.com
Zasvěcenci trhu tvrdí, že jejich maximální příprava na akci ukazuje, jak silně soutěží na místním trhu.

Seoul Motor Show 2013 byla zahájena v pátek na 11 dní v KINTEX v Ilsanu, provincii Gyeonggi. Devátá přehlídka bude největší v měřítku s velikostí místa a počet zúčastněných firem se téměř zdvojnásobil od předchozí akce.

Organizátoři uvedli, že celkem 331 firem ze 13 zemí se připojí k pololetní akci, a tak očekávají, že se přijde podívat až 1,2 milionu návštěvníků.

Dle organizátorů zabere všech pět domácích automobilek větší výstavní prostor než většina dovážených značek.

Je dosti zajímavé, že velikost výstavní plochy místních automobilek odráží jejich prodej vozidel v loňském roce.


Čtyřmístné kupé Kia KND-7

Největší národní výrobce automobilů Hyundai Motor bude mít největší prostor a to 5300 metrů čtverečních, dále její sesterská automobilka Kia bude zabírat prostor 3600 metrů čtverečních a GM Korea 3000 metrů čtverečních.

Náklady za prostor jsou 200 tisíc Wonů (3 568 Kč) za metr čtvereční, což znamená, že Hyundai zaplatí 1,06 bilionu Wonů (18,9 miliard Kč) za svůj prostor.

Renault Samsung Motors (RSM) využije 2033 metrů čtverečních a Ssangyong Motor 2000 metrů čtverečních.

Zasvěcenci trhu si myslí, že RSM přidali dalších 33 metrů čtverečních, aby se odlišili od menších automobilek.

RSM je také před Ssanyong v prodeji, protože prodali 47 700 vozidel v loňském roce.

Všech pět místních značek ukáže své nejnovější a koncepční vozy, včetně sportovního kupé Hyundai HND-9 a čtyřmístné kupé Kia KND-7.


Sportovní kupé Hyundai HND-9

Zahraniční značky

Zahraniční značky, kterým roste jejich účast na místním trhu prostřednictvím agresivního marketingu, věří, že tento autosalon je důležitý ke zvýšení jejich podílu na trhu.

„Prostřednictvím autosalonu můžeme přilákat potenciální zákazníky, čímž zvýšíme povědomí o naší značce, a to zejména proto, že je stále náročnější konkurence mezi dováženými značkami, aby vyhráli větší podíl na trhu,“ řekl úředník z Audi. „To je důvod, proč jsme přesvědčeni, že tento autosalon je pro nás tak důležitý.“

Zahraniční automobilky, včetně Toyoty, Hondy, Nissanu, BMW/MINI, Audi, Mercedes-Benz, Volkswagenu a Fordu, představí své nové vozy světu a Asii v průběhu akce.

Německé značky zabírají největší výstavní prostor. Mercedes-Benz využije 2500 metrů čtverečních a BMW a MINI zase 2300 metrů čtverečních, což přesahuje prostor některých místních automobilek.

Volkswagen a Ford/Lincoln zaberou 2000 metrů čtverečních. Audi, Toyota a Honda využijí 1500 metrů čtverečních.


Nové BMW M6 Gran Coupe

Soutěž o umístění a počet automobilů na přehlídce byla opravdu tvrdá.

Organizátoři uvedli, že museli použít losovacího systému, aby rozhodli o harmonogramu akcí a umístění kvůli silné konkurenci vyhrát skvělý čas a nejlepší prostor.

„Většina značek z ciziny zoufale chtěla, aby se zabránilo překrývání jejich tiskové konference k celodenní události s hlavními místními značkami, což by pro ně mohlo být katastrofální,“ uvedl úředník dovážené značky. Jak se zdá, tyto automobilky jsou přiliš moc citlivé.

Například Mercedes-Benz nedávno přidal další čtyři auta k sestavě pro výstavu, aniž by to původně nahlásil organizátorům.

Někteří si myslí, že snahou je mít největší počet vozidel na největším místě mezi dováženými značkami. Dříve Audi měla největší počet vozidel a to 22.

Nejdůležitější na vrcholu dovážených značek je samozřejmě priorita ukázat, jak mnoho nových vozidel dokáže ulovit pozornost návštěvníků.

Mercedes-Benz Korea uvedl, že se zaměří na zavedení třídy A a třídy CLA prémiových kompaktních vozů během přehlídky, které brzy udeří na místní trh.

„Prostřednictvím přehlídky chceme ukázat image Mercedes-Benz díky těmto kompaktním vozům,“ prozradil úředník Mercedes-Benz.

Další dovážené značky také ukazují mnoho nových vozů.

BMW Korea představí svůj nový 320d Gran Turismo, nový M6 Gran Coupe, nový Z4, 4 série nových koncepčních kupé a i8 elektrické koncepční vozidlo.


Hybridní vůz Lexus LF-LC

Toyota Motor Korea ukáže novu generaci IS a dva koncepční hybridy - Lexus LF-LC a Toyotu FT-Bh.

Šéf designu Ian Collum uskuteční svoji první návštěvu Koreje, aby odhalil tolik očekávaný dvoumístný sportovní vůz F-Type. Ten bude doplněn o design Land Rover ředitele Davida Saddingtona.

Michael O'Brien, generální ředitel společnosti Ford zodpovědný za Karibik, Střední Ameriku, Asii a Tichomoří a Jižní Koreu také navštíví toto místo.


FOTO: geekalerts.com, novinky.cz, bmwcoop.com
ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9