Taiwan zasáhlo zemětřesení o síle 6,4

16:21 | 06.02.2016 Saki 0
V páteční večer (CET) zasáhlo jižní část poloostrova Taiwan zemětřesení, které si vyžádalo několik mrtvých a desítky uvězněných osob pod troskami budov. To vše dva dny před oslavami příchodu Nového čínského roku.
Taiwan
Taiwan FOTO: earthquaketrack.com
Zemětřesení zasáhlo jižní část poloostrova Taiwan v sobotu kolem 4 hodiny ranní a překvapilo tak spoustu lidí ve spánku. Silné otřesy nevydrželo několik budov v devíti lokalitách s dvěma milióny obyvateli a dalších pět budov bylo otřesem nakloněno do alarmujícího úhlu.



Celkem bylo zraněno minimálně 380 lidí, třicet se pohřešuje a pod zřícenými troskami zemřelo podle dostupných informací nejméně jedenáct lidí. Devět z těchto lidí, včetně desetidenní holčičky, která byla nalezena v náruči svého mrtvého otce, má na svědomí zřícení sedmnáctipatrového domu Wei-guan Golden Dragon v jižní části města Tainan, z pod kterého hasiči vytahovali více než 250 lidí.



Zemětřesení bylo soustředěno 43 km jihovýchodně od Tainanu v hloubce 23 kilometrů. Série zemětřesení v posledních dnech zasáhla také kromě Japonska i Nepál či Indii.




ZDROJ: cnbc.com, bbc.com
FOTO: facebook.com/爆料公社-162608724089621/?fref=nf, twitter.com/PerfectFdn, earthquaketrack.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9