Aktivistka a ochranářka zvířat Xiaoyun Yang opět zasahuje!

15:01 | 29.06.2015 Peťul_TripleS 0
Xiaoyun Yang se stala známou jako hrdinka milovníků psů na celém světě poté, co překonala více než 1 500 mil a utratila více než 1 100 dolarů s cílem zachránit sto psů od usmrcení a snězení během kontroverzního festivalu psího masa v městě Yulin.
Milovnice zvířat Xiaoyun Yang
Milovnice zvířat Xiaoyun Yang FOTO: boredpanda.com
Každoroční festival, během něhož je 10 000 psů zabito k oslavě letního slunovratu, si vysloužil ostrý odpor ze strany mezinárodního společenství, celebrit a místních aktivistů v Číně. Zatímco spotřeba masa se může v různých zemích lišit v závislosti na kulturních zvyklostech, aktivisté berou do značné míry za problém to, jak jsou psi pořízeni, jak je s nimi nakládáno a jak jsou poraženi. Spousta psů zabitých kvůli masu byli domácí mazlíčci ukradeni ze svých domovů nebo jsou to zatoulaná zvířata odchycena na ulicích. Jsou často těsně namačkaní v klecích, což pochopitelně zvyšuje riziko šíření chorob. Závěrem je tu i spousta smrtících metod jako uvaření zaživa nebo ubití k smrti, což je považováno za zbytečně kruté a nelidské.



Xiaoyun Yang, učitelka v důchodu z Číny, je jednou z mnoha čínských aktivistů, kteří překonali velké vzdálenosti, aby zachránili co nejvíce psů před jistou smrtí ve městě Yulin. Pro šedesátipětiletou ženu to není poprvé, co se takto zapojuje v ochraně zvířat. Stěžejním dnem pro ni byl jeden den v roce 1995, kdy skočila do řeky, aby zachránila topící se kotě, které jeho majitelé hodili do vody. Od té doby učitelka přijala bezpočet zvířat do svého útulku pod názvem Společný domov. Útulek nacházející se v distriktu Dongli v Tianjin je domovem pro více než 200 koček a 1 500 psů, z nichž mnozí potřebují lékařskou pomoc. S pomocí několika dobrovolníků pracuje Xiaoyun Yang od pěti od rána do desíti večer každý den, aby pečovala o své svěřence. Ačkoli má omezené zdroje, nesobecká milovnice zvířat nikdy neselhala a krmí své chlupaté přátele dvakrát denně dušeným kukuřičným chlebem - to je vše, co si může dovolit - a navíc dostávají o víkendu speciální pochoutky.

Navzdory obtížné práci spojené se záchranou a péčí tolika životů se tato milovnice zvířat nikdy nevzdala. Naopak, má dokonce do budoucna plány na expandování své aktivní pomoci zřízením útulku a vegetariánské restaurace v Yulin.



Pokud chcete přiložit ruku k dílu a pomoci, tak se můžete podívat zde, kde jsou zmíněny bankovní konta a kde mimo jiné naleznete i více fotografií.

Co na takový hrdinský čin říkáte vy? Jak byste se zachovali vy? O své názory se s námi podělte v komentářích.


FOTO & ZDROJ: boredpanda.comfaclc.blogspot.cznews.163.commatadornetwork.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9