Město Daegu chce pomoci toulavým kočkám a psům

13:00 | 25.03.2019 Eunka 0
Také si myslíte, že toulavým kočkám a psům by se mělo pomáhat? Město Daegu rozhodlo, že se stane městem přátelským k mazlíčkům a o chlupaté tuláky se postará.
Toulavá kočka
Toulavá kočka FOTO: Toshihiro Gamo/flickr.com
Město Daegu rozhodlo, že chce chránit domácí mazlíčky, pečovat o toulavá zvířata a stát se tak městem, které je přátelské vůči zvířatům.To je moc hezký cíl a my doufáme, že se ho městu podaří dosáhnout. Plány má ostatně zajímavé a promyšlené.

Podle městské vlády se úředníci v Daegu rozhodli zavést různá opatření na ochranu zvířat, aby se tak vytvořil i rostoucí zájem veřejnosti o domácí mazlíčky, jako jsou psi a kočky, a o jejich chov a péči.

Město má vyhrazeno 870 milionů wonů (asi 17 443 500 CZK) na projekt, jehož součástí je snaha o odchyt toulavých koček a psů, kterým pak budou po ošetření na veteřině a hledat nové majitele. 

Opatření bere v úvahu skutečnost, že v samotném Daegu je každoročně hlášeno více než 4000 zatoulaných zvířat, ale mnoho z nich zemře přirozenou smrtí, vlivem nehody nebo jsou utracena v útulcích.

Už loni se dařilo zatoulaným zvířátkům pomoci. Bylo zjištěno, že 1800 z nich našlo nového páníčka a 679 z nich bylo vráceno do rukou původních majitelů. 

Jelikož počet toulavých koček vzrostl, město utratí 290 milionů wonů (asi 5 814 500 CZK) za další projekt, který nese název Trap-Neuter-Return (Odchyť-Vykastruj-Vrať). V rámci tohoto projektu zřídí i krmící centra pro toulavé kočky. Letos by chtěli vykastrovat 1900 toulavých koček a zřídit 10 krmících center.

Zní to jako docela dobrý plán, co myslíte? Pomáhá toulavým zvířatům i vaše město?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9