Uskuteční se zimní olympijské hry 2022 v Pekingu?

16:00 | 08.01.2015 Erik 15
Výběr pořadatele ZOH 2022 se pomalu blíží do finále a ve hře zůstávají už jen dvě města -  Peking a Almaty. Jaké jsou nejnovější detaily a promo prezentace z čínské metropole?
V úterý 6. ledna podal čínský olympijský výbor konečnou oficiální prezentaci v níž zodpověděl 192 předepsaných otázek ve čtrnácti kapitolách týkajících se celkového konceptu, organizace a mediálního pokrytí. Součástí je i na 160 nákresů, plánů a fotografií a také desítky garancí místních úřadů, hotelů a dalších obslužných center.

Společně s Pekingem majícím na starosti ceremonie a halové lední sporty by hry spolupořádalo také město Zhangjiakou v sousední provincii Hebei. Tam by se uskutečnily outdoorové aktivity. Spojení mezi oběma místy by zajišťovala vysokorychlostní železnice s dobou jízdy méně než jedna hodina. Hry by probíhaly na 12 stadionech a sportovištích.

Na základě podané prezentace se mezinárodní komise vydá na zhodnocení obou míst během března a konečná volba se pak uskuteční 31. července 2015 na zasedání Mezinárodního olympijského výboru v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpur

Na dalším promo videu se autoři věnovali více oběma městům, přípravám a sportovnímu duchu vůbec.



A pokud budete mít trochu více času, můžete si také vychutnat ještě jednou zahájení předchozích olympijských her v Pekingu z roku 2008, které svým provedením patří historicky k těm vůbec nejlepším.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9