K-Culture Festival v Düsseldorfu se ruší

18:00 | 29.08.2014 starfishzs 6
S lítostí jako mediální partneři festivalu o korejské kultuře, který se měl v září konat v německém Düsseldorfu, všem fanouškům oznamujeme, že k-popový koncert a s ním spojené akce se nezvratně ruší. Více informací se dozvíte v článku.
Oficiální plakát k akci
Oficiální plakát k akci FOTO: facebook.com/kculturefestivalg...
O K-Culture Festival in Düsseldorf, festivalu korejské kultury, který se měl konat za 14 dní, jsme vás informovali v několika souvislostech. V sobotu 12. září se měla uskutečnit soutěž v cover tanci, jejíž výherci měli slíbenou letenku do Koreje. V ten samý večer byla plánovaná k-popová diskotéka a následující den měla přijít hlavní část programu: k-popový koncert známých interpretů BTOB, GOT7, Block B, Ailee, MBLAQ a VIXX. Fanoušci, kteří si připlatili za VIP lístky, měli mít také možnost se osobně s idoly setkat v rámci fanmeetingů před a po koncertě.

Překvapením i šokem proto bylo, když v úterý bylo oznámeno, že se celá akce ruší. Dle německých organizátorů hANKLANG Entertainment, kteří se podíleli na místní organizaci, zejména vyjednávání prostor pro koncert, výstavu a řešili komunikaci s fanoušky skrze Facebook, obdrželi z korejské strany telefonát, že se koncert z finančních důvodů ruší. Ačkoli se poté snažili korejské organizátory DIF One kontaktovat, nikdo jim neodpovídá a dle všeho si Korejci smazali své facebookové profily, pod kterými také přispívali na facebookovou stránku festivalu.

Korejská strana záhy rozeslala mezi fanoušky e-mail s omluvou, že se festival ruší. Dle korejských organizátorů byli zablokováni ze správy facebookových stránek festivalu, německá strana se ovšem ohradila tím, že jim pouze odebrala přístup a nemohou blokovat osoby, které si Facebook zrušily. Dle komentářů na Facebooku lze vypozorovat, že někteří z nich obdrželi také dodatek, že jim budou vráceny peníze za lístky na koncert a další náklady, jiní ovšem tuto zprávu neobdrželi. Je proto zatím nutné vyčkat si na oficiální vyjádření.

Němečtí organizátoři fanoušky ujišťují, že peníze za normální lístky, které byli ke koupi na eventim.de, jim budou vráceny. Co se ovšem týče VIP lístků, jejich prodej byl v režii korejských organizátorů a jak již bylo zmíněno, jen některým fanouškům přišla informace o možném navrácení peněz. Německá strana proto fanoušky nabádá, aby na paypalu, skrze který platili VIP lístky, napsali oficiální stížnost, aby mohli zablokovat peníze, které si majitel účtu ještě nevybral. Je nutné proto v mailu také uvést, na který účet byla částka za lístek převedena.

Mnozí fanoušci jsou samozřejmě rozhořčeni. Vydali nemalé peníze na ubytování a za letenky popř. jízdenky, aby se na festival dostali. Zejména taneční skupiny, které se probojovaly díky on-line hlasování do finále a měly vystoupit 12. září v soutěži, zrušením festivalu na poslední chvíli ztratily mnoho peněz, jelikož si jako mnozí jiní objednávali lístky na poslední chvíli, které již nelze stornovat. Německá strana na Facebooku ovšem fanoušky prosí, aby byli trpěliví a neobvolávali ISS DOME nebo eventim.de, kteří o důvodech zrušení a dalších podrobnostech nemají dostatek informací.

Včera vyšla oficiální tisková zpráva ze strany německých organizátorů, která znovu obsahuje omluvu za způsobené komplikace a ujišťuje fanoušky, že peníze za normální lístky jim budou skrze eventim.de navráceny. Co se týče VIP lístků, odkazují fanoušky na Kim Ho Unga, který je ředitelem DIF One, ačkoli slibují, že se pokusí fanouškům i v této oblasti pomoct. Zároveň postižené prosí, aby své dotazy směřovali na e-mail faq@hanklang.com a nejčastější dotazy budou zveřejněny v jednotné formě na facebookových stránkách. Německá strana se nebrání ani odpovídání dotazů zaslaných do osobních zpráv, ačkoli je to časově náročnější. Celou oficiální omluvu si můžete přečíst zde.

Jako mediální partneři akce jsme touto zprávou také zaskočeni a nemile překvapeni a budeme vás nadále o vývoji informovat. Pokud máte jakýkoli dotaz, pokusíme se vám na něj odpovědět.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9