Mnohé Korejky zažily domácí násilí i v těhotenství

13:00 | 06.04.2020 Eunka 2
Zejména v těhotenství by ženy měly cítit podporu svých partnerů, nedávný průzkum však ukázal, že určitý počet korejských žen i v tomto období zakouší fyzické a sexuální násilí. 
Těhotná žena
Těhotná žena FOTO: piqsels.com
Jsou věci, před kterými by svět neměl zavírat oči. K tomu bohužel patří i domácí náslilí. Ač bychom si přáli, aby neexistovalo, skutečnost je jiná. Doufejme, že následující průzkum, který nedávno v Koreji proběhl, nějakým způsobem přispěje k řešení této problematiky.

Zmíněný průzkum ukázal, že jedna ze čtyř žen, které utrpěly fyzické a sexuální násilí ze strany svých manželů, také zažila násilí během těhotenství. Ministerstvo pro rovnost pohlaví a rodinu vydalo průzkum o domácím násilí za rok 2019. Průzkumu se účastnilo 9060 osob, z toho 6002 žen a 3058 mužů ve věku 19 a více let.

Z výsledků vyplynulo, že 26,9% žen, které zakoušely fyzické a sexuální násilí ze strany svých současných manželů, trpělo násilím i během těhotenství. Alarmující je, že 3,9% z nich zažilo domácí násilí poprvé až v těhotenství.

Zhruba 13,7% žen uvedlo, že během jejich těhotenství násilí ustalo, ovšem 59,4% žen přiznalo, že domácí násilí vypuklo po ukončení těhotenství, buď porodem nebo potratem. Asi 52,3% žen, které během těhotenství zakoušely násílí, uvedlo, že se míra násilností během těhotenství zmenšila, leč 10,5% žen zmínilo, že během těhotenství trpěly stejně jako před ním.

"Ačkoli to má nějaký účinek, pokud jde o ochranu před domácím násilím, dospěli jsme k závěru, že násilí nekončí ani během těhotenství," řekla Kim Jung-hye z Korejského institutu pro rozvoj žen. 

Co k tomu říci? K něčemu takovému by nikde na světě nemělo docházet. Co o této problematice soudíte vy? Jak byste domácí násilí řešili?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9