Počet sňatků v Koreji klesá

13:00 | 20.02.2020 Xiunka 0
V Koreji se postupně mění sociální postoje, a to má za následek snížení počtu uzavřených manželství.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com
V minulosti jsme o této problematice psali v tomto článku, ale nyní přinášíme zase nové informace.

Statistika uvádí, že jen v loňském říjnu bylo uzavřeno o 7 % méně manželství než tomu bylo v předchozím roce. Znamená to tedy, že říjen byl měsícem, kdy se poprvé od roku 1981 rozhodlo nejméně lidí v Koreji vstoupit do manželství.

Očekává se, že počet sňatků dosáhne svého rekordního minima. V porovnání s údaji před dvaceti lety se počet uzavřených manželství snížil o 44,9 %. S klesajícím počtem sňatků roste také věk novomanželů. Průměrný věk Korejek, které se nyní vdávají je 30,4 a u Korejců 33,15.

Mění se také vnímání manželství. V loňském roce pouze 48,1 % Korejců uvedlo, že by mělo vstoupit do manželství. Poprvé od roku 2008 tato hranice klesla pod 50 %. Muži oproti ženám pociťují silnější potřebu být v manželství. Na druhou stranu zhruba polovina žen uvedla, že má k manželství lhostejný postoj.

Profesor Lim Myung Ho z univerzity Dankook uvedl: „Finanční potíže, podpora rodiny a další problémy se stávají podstatným břemenem pro udržení manželství. Vnímání manželství se mění natolik, že lidé chtějí vynaložit méně emocí a energie, aby mohli vést pohodlnější život.“

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9