Thajsko říká ano dotaci pro bilinguální vzdělávání

13:09 | 02.12.2019 TerkaS 0
Thajsko se nedávno umístilo na 74. příčce ze 100 v indexu znalosti angličtiny, již tři roky v řadě se jeho pozice propadá. Nyní přišlo s inovativní změnou, která by mohla zvýšit znalosti anglického jazyka mezi obyvateli.
Thajsko se chce zlepšit v angličtině
Thajsko se chce zlepšit v angličtině FOTO: pexels.com
Generální tajemník Kanceláře komise základního vzdělávání (OBEC) Amnat Wichayanuwat říká, že plány pro představení dvojjazyčného vzdělávacího plánu na všech úrovních vzdělání postavily překážku do cesty ke splnění požadavků na dotaci. Tyto plány byly ministrem vzdělání představeny v listopadu s úmyslem zlepšit úroveň angličtiny u Thajců. Od začátku akademického roku 2020 se předpokládá zavedení plánů v mateřských školkách ve více než 2 tisících okresních školek.

Nicméně, generální tajemník tvrdí, že jedna z podmínek, pod kterými se školy mohou ucházet o dotaci Mini English Programme, je prokázání se trvalým vzrůstem výsledků v průběhu alespoň tří let v "běžném národním vzdělávacím testu", zkráceně O-NET. Podle něj je jednoduše nemožné splnit tyto podmínky.

"Je to nemožné, protože tyto školy nové vyučovací hodiny ještě nezavedly. K hladkému zavedení těchto hodin upravíme podmínky a předložíme je Přijímací komisi provinčních škol k přehodnocení."

OBEC také obnoví provinční výzkumná a instrukční centra angličtiny, aby napomohly naplnit plány. Pozornost zaměřuje na potřebu podrobit jazykové zkoušce jak učitele, tak studenty, a zabrat v oblastech, které potřebují zlepšit.

"A proběhne posouzení znalostí angličtiny pomocí společného evropského rámce či referenčního standartu. Toto rozšíří možnosti pro vzdělávání a vytvoří rovnost mezi vzdělávacími instituty."

Zavedli byste tento systém i v České či Slovenské republice?

ZDROJ: thethaiger.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9