Thajská univerzita vyšla vstříc transgender studujícím

13:00 | 21.11.2019 TerkaS 0
V listopadu 2018 bylo Jirapat zakázáno nosit dívčí uniformu a byla slovně napadena vyučujícím. Obrátila se na aktivisty bojující za lidská práva, skupinu sexuální rozmanitosti a transgender absolventky. A povedlo se! Více se dozvíte v našem článku.
Uniformu si mohou studenti vybrat podle pohlaví, ke kterému se hlásí
Uniformu si mohou studenti vybrat podle pohlaví, ke kterému se hlásí FOTO: pexels.com
Univerzita Chulalongkorn konečně odsouhlasila, že transgender studentky mohou nosit dívčí uniformy, ale zároveň i transgender studenti klučičí uniformy. Ince Jirapat, transgender studentce, se tak splnil sen. Vítězství, oznámené univerzitou 7. listopadu, nebylo nabyto lehce, když zvážíme, proti čemu Jirapat bojovala. Dne 11. ledna univerzita zamítla petici, díky které by mohly transgender studentky nosit dívčí uniformy při vyučování. O tři dny později společně s aktivisty bojujícími za lidská práva a členy skupiny sexuální rozmanitosti požadovala Jirapat od fakulty vysvětlení.
 
Další dvě transgender studentky se k Jirapat přidaly a 18. února pouze Jirapat univerzita udělila povolení, aby se mohla do hodin oblékat jako dívka. Ale 7. listopadu vydala univerzita oznámení, které povoluje všem transgender studentům a studentkám nosit uniformy podle toho, k jakému pohlaví se hlásí. Aktivisti bojující za lidská práva oslavují štědré rozhodnutí univerzity a vyjádřili naději, že se ostatní univerzity po vzoru Chulalongkorn vydají stejným směrem.
 
ZDROJ: thethaiger.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9