Jižní Korea umožní otcům být více se svými dětmi

13:00 | 05.10.2019 Eunka 0
Vláda Jižní Koreje se snaží, aby rodiny fungovaly a rodiče měli více času na své děti. Nejen matky, ale i otcové. V platnost vstoupil nový zákon.
Malé dítě
Malé dítě FOTO: pexels.com
Zaměstnanci mužského pohlaví mají od tohoto měsíce možnost čerpat 10 dnů volna, když se jejich ženě narodí dítě. To uvedlo ministerstvo práce 30. září. Jižní Korea se totiž snaží pomoci více lidem sladit jejich pracovní a rodinný život.

Až dosud si mohli muži vzít pouze tři dny placené dovolené, když jejich manželky porodily potomka. Nyní je to jinak. Ministerstvo práce uvedlo, že v úterý vstoupil v platnost revidovaný zákon, jehož účelem je prodloužení této lhůty na 10 dnů.

Aby se zmírnilo finanční zatížení menších firem, vláda uvedla, že plánuje poskytnout peníze ve výši pětidenní mzdy mužským zaměstnancům, kteří čerpají otcovské volno.

Vláda také zařídí zkrácení pracovní doby pro zaměstnance, jejichž děti jsou ve věku 8 let nebo mladší. Revidovaný zákon umožní těmto zaměstnancům pracovat kratší dobu dobu až dva roky, místo jednoho roku, jak tomu bylo doposud.

"Očekává se, že tento krok pomůže podnítit větší počet otců k účasti na výchově dětí a rozšíření kultury rodičů pečujících o své děti," uvedl náměstek ministra práce Im Seo Jeong.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9