Jihokorejce nyní na pražském letišti odbaví ještě rychleji

13:00 | 01.05.2019 TerkaS 0
Rychlejší odbavení na letišti by uvítali jistě všichni. Česká republika se nyní rozhodla vyjít vstříc návštěvníkům z Jižní Koreje a představila odbavení pomocí e-bran. Všechny informace se dozvíte v našem článku.
Jihokorejci u e-bran
Jihokorejci u e-bran FOTO: Velvyslanectví Korejské republ...
Česká republika zahájila program, který zautomatizuje odbavení na letišti pro Jihokorejce začátkem března tohoto roku, řeklo Velvyslanectví Korejské republiky v Praze. Díky tomuto programu budou moci Jihokorejci starší patnácti let využít odbavení pomocí zrychleného elektronického odbavení přes tři e-brány na pražském letišti. S tímto systémem budou moci jihokorejští cestovatelé ušetřit půl až celou hodinu čekání při procházení imigračním oddělením na českém letišti.

Minulý rok se Jižní Korea stala osmou zemí, z níž do Evropy míří nejvíce návštěvníků, s 416 tisíci návštěvníky, následovala tak 417 tisíc návštěvníků v roce 2017 a 325 tisíc v roce 2016. Jižní Korea je jedinou zemí mimo Evropskou unii, jejíž občané mají povoleno používat odbavovací systém pomocí e-bran.

"Zavedení odbavení pomocí e-bran ukáže, jak blízké jsou vztahy obou zemí a jak je Česká republika přátelská k Jižní Koreji," řekl Moon Seoung-hyun z Velvyslanectví Korejské republiky v České republice během akce na letišti pořádané na oslavu spuštění systému.

Věříme, že Jihokorejci tento přátelský krok jistě vřele uvítají. Nikdo přeci nechce trávit hodiny při odbavování na letišti.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9