Japonsko zasáhla další katastrofa, tentokrát zemětřesení!

20:45 | 06.09.2018 DEADiX 0
Dnes ráno byla zasažena severní část Japonska další přírodní katastrofou v sledu několika dní, tentokrát se jednalo o zemětřesení o síle 6,7. Mnoho lidí je bez elektřiny a hrozí sesuvy půdy!
Tentokrát to schytal sever Japonska
Tentokrát to schytal sever Japonska FOTO: twitter.com/JListPeter
Je to jen chvíli zpět, co se přes Japonsko přehnal nejničivější tajfun za posledních pětadvacet let, a hned je tu další katastrofa. Jižní část ostrova Hokkaido byla zasažena silným zemětřesením. Epicentrum se nacházelo asi v hloubce 40 km pod povrchem a 112 kilometrů od Sappora směrem na jihovýchod.



Navíc bylo uzavřeno i letiště u města Chitose, několik silnic a celkově narušena doprava. Množství domů utrpělo značné poškození, stejně tak i osobní majetek. Asi tři milióny domácností jsou dokonce i bez elektřiny.

Na mnoha místech dochází k sesuvům půdy a hrozí i následné otřesy v řádu několika dní. Povoláno bylo dvacet pět tisíc vojáků, kteří mají pomáhat hledat pohřešované a v postižených oblastech.


Následkem tajfunu Jebi, který zasáhnul jižní část ostrova Shikoku a západní část ostrova Honshu, podlehlo 11 osob a zraněno bylo dalších asi 470 lidí.
 

ZDROJ: Televize NHK
FOTO: twitter.com/JListPeter, Kyodo via Reuters


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9