Natsucon 2018 už je za dveřmi

16:00 | 24.06.2018 starfishzs 0
Že bývá Natsucon v srpnu? To letos neplatí. Festival se bude konat už v půlce července a přinese s sebou do Prahy opět kousek Asie.
Natsucon 2018
Natsucon 2018 FOTO: natsucon.cz
O víkendu 13. - 15. 7. se bude v Praze konat pátý ročník festivalu Natsucon. Akci již tradičně hostí Obchodní akademie Kollárova na Karlíně, s jejíž prostory jsou věrní návštěvníci dobře obeznámeni. V průběhu celého víkendu se můžou účastníci zapojit do workshopů, zajít si na přednášky, soutěžit, podívat se na film a nebo se také vyfotit se zástupy cosplayerů.

Tématem letošního Natsuconu je Ghibli - filmy, studio a hlavně Hayao MIyazaki. V programu je téma zakotveno hned několikrát, jedním z případů je promítáním filmu Cesta do fantazie. Dalším odkazem na Ghibli studio byl i kvíz pro ty největší fanoušky, ve kterém se hrálo o jeden volňásek. Klasicky jsou hlavní části programu rozřazené do čtyř hlavních sálů - Edo, Nara, Meidži a Workshopy. Na cosplayery čeká v programu spousta užitečných přednášek, na své si přijdou i yaoistky, jelikož je velká část programu zaměřená na BL. Příznivci korejské a japonské kultury si v programu také najdou určitě něco zajímavého. Oblíbenou součástí programu je každoročně i cosplay soutěž, takže ta letos také chybět nemůže. Dále se Natsucon může pyšnit také filmovým trhákem v podobě Blade Runner 2047, jež měl premiéru v kinech teprve minulý rok.

No a pokud i přes bohatost programu bude mít někdo dlouhou chvíli, může ji strávit například v oblíbené maid kavárně, u počítačů a nebo u prodejních stánků, kterých je tam vždycky opravdu dost. Na tomhle festivalu není zkrátka možné se nudit.

Pokud jsme vás dostatečně nalákali - a my věříme, že ano, můžete si na Natsucon hned koupit lístky a všechno zažít pěkně z pohledu první osoby. Vše potřebné najdete na jejich internetové adrese www.natsucon.cz. Uvidíme se na Natsuconu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9