Bombaj zasáhly prudké deště! Tisíce lidí uvízly na ulici

20:33 | 29.08.2017 Mei 0
Indické filmové hlavní město Bombaj a další okolní města zasáhly mohutné deště. Ulicemi se valí voda, nejezdí vlaky ani autobusy. Tisíce lidí zůstalo uvězněno na ulici.
Povodně v Bombaji
Povodně v Bombaji FOTO: Telangana Today
Prudký déšť dnes zasáhl sídlo bollywoodskho filmového průmyslu Bombaj a také města kolem jako jsou Thane, Palghar, Raigad a další části indického státu Maháráštra. Mohutný déšť a vítr vážně zasáhl životy mnoha obyvatel. Hlavní město i další oblasti varují, aby lidé nevycházeli ze svých domovů. Ti, kteří se nedostali domů, byli vyzváni, aby zavolali na pomoc nouzovou linku 100 nebo, aby vyhledali jakoukoliv další pomoc.

Tisíce lidí uvízly například na železničních zastávkách a dalších místech kvůli přerušení vlakové, autobusové a další dopravy.
 
Na pomoc lidem, kteří zůstali na ulici, byl otevřen Institut jógy, který poskytuje nejen přístřeší, ale také jídlo.

FOTO: Hindustan Times

Mnohé části Bombaje a jeho předměstí byly zaplaveny až po 3 až 4 stopy. Voda je na dálnicích, hlavních i vedlejších silnicích, v bytových komplexech, na železničních stanicích a dokonce i na bombajském letišti. Byla částečně přerušena, či odkloněna i letecká doprava.
 
Kvůli vichřici, která déšť doprovází, došlo také k vyvrácení mnoha stromů a padání větví. V některých částech města vypadla dokonce elektřina.

FOTO: Hindustan Times
 
Zatím nebyly hlášeny žádné oběti.
Déšť nadále pokračuje v pustošení města.

Obrázky a videa z dnešního děsivého dne sdíleli na sociálních sítích i bollywoodské celebrity. Mnozí z nich také sdíleli důležitá telefonní čísla, na která by se měli lidé v nouzi obrátit pro pomoc.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9