Černobílá kulička z Tokia okouzluje svět

15:41 | 17.08.2017 ilonad 2
Ueno Zoo, která je v Japonsku zoologickou zahradou s nejdelším chovem pandy velké, uveřejnila roztomilé video, na kterém dvouměsíční pandí slečna dovádí s mámou.
Šlofík je po náročném dni potřeba...
Šlofík je po náročném dni potřeba... FOTO: Tokyo ZooNet - YT channel
Tokijská zoologická zahrada, která dostala pandu velkou poprvé v roce 1972 a která jako první v Japonsku slavila úspěch s odchovem, se dostala do centra zájmu široké veřejnosti poté, co se jí 12. června narodila samička pandy velké. Jedná se o první mládě po dlouhých 5 letech, kdy samice Šin Šin přišla o potomka, který naneštěstí 6. den po porodu zemřel na zápal plic. K velké radosti všech malá samička zatím dobře prospívá - nyní váží přes 3kg a měří 44cm na délku. Kromě pravidelného měření a vážení má pandí mládě na denním programu spaní, papání a hraní si s mámou, které je zachyceno na videu.


Na videu lze také vidět, jak se mládě snaží tlapkami odstrkovat, přičemž používá především přední končetiny. Na všechny čtyří by se však měla postavit až příští měsíc, kdy se má pro samičku také vybrat jméno z návrhů zaslaných veřejností. Zatím zoologická zahrada obdržela 250 000 návrhů se jménem pro pandí slečnu, která je den ode dne roztomilejší.

 
Poslední měření a vážení                                         Plazení mláděte 2 týdny zpět

Maličká panda již má otevřené oči, ale ještě nedokáže vidět předměty, zatím vnímá jenom světlo.


ZDROJ: japantoday.com, ueno-panda.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9