V Číně bylo 11 dětí zabito nárazem autobusu do tunelu

18:15 | 12.05.2017 Shinzunátor 0
V Číně toto úterý narazil autobus s dětmi do tunelu. Tato tragická nehoda si dohromady vyžádala 12 obětí.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: versageek / flickr.com
Autobus, ve kterém bylo jedenáct korejských a čínských dětí společně s jejich řidičem a učitelem, naboural v tunelu ve východní Číně.

Podle údajů vyvázl jediný živý učitel žáků. Nutno podotknout, že ne zrovna s lehkými zraněními...
Děti a řidič bohužel takové štěstí neměli.
Městská vláda uvedla, že autobus byl pronajat Mezinárodní školou Zhongshi, kterou navštěvují mnozí Korejci v tamní oblasti. Když se stala nehoda, bylo kolem 9:00 ráno a autobus byl zrovna na cestě do školy.

K havárii došlo ve Weihai, městě v provincii Shandong, toto úterý. Autobus na místě nehody vzplanul. Amatérské video publikované Lidovým deníkem na svém účtu Twitter ukazuje, jak od něj auta kvůli vysokým plamenům spěšně odjíždějí. Pravdivost videa nemohla být okamžitě ověřena. Příčina havárie byla předmětem šetření.

Národnosti dětí byly nejasné. Jižní korejské velvyslanectví v Pekingu uvedlo, že se jednalo o 10 Jihokorejců a jednoho Číňana. V tom se však rozchází s městskou vládou, jež uvedla, že pět žáků bylo jihokorejských a šest čínských. Věk dětí byl od 3 do 7 let.

Jihokorejský prezident Hwang Kyo-Ahn vyjádřil "vážný smutek" nad tragédií, k níž došlo v době, kdy země odešla do volebních místností, aby zvolila nového prezidenta. Hwang též řekl ministerstvu zahraničí, aby mobilizovalo "veškeré diplomatické zdroje", které by nadále informovaly rodiče mladých obětí o jakémkoli vývoji.

ZDROJ: thestar.com, nytimes.com
FOTO:  versageek / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9