Česko-vietnamský studentský večírek [Report]

17:04 | 07.11.2013 Mei 3
V pátek, 1. listopadu, se v pražské Sapě konal již druhý ročník Česko-vietnamského večírku pro studenty středních a vysokých škol. Zván byl ale kromě studentů každý, koho zajímá vietnamská kultura.
Raut
Raut FOTO: Lee Hong
Tento večírek pořádal náš partner, občanské sdružení INFO-DRÁČEK. Celý program začínal v 17 hodin večer. Studenti a příznivci vietnamské kultury se sešli v restauraci Ho Sen, kde byl připraven bohatý kulturní program.
 
Nejprve měli návštěvníci možnost zúčastnit se zahájení večírku a podívat se na vystoupení tradičního vietnamského tance. Dále si mohli zakoupit lístek do tomboly, kde na ně čekaly velmi zajímavé ceny. Dále byla možnost navštívit buddhistický chrám, kde si účastníci večírku poslechli výklad o buddhismu od tamějšího mnicha ve vietnamštině, ale s českým překladem. Na závěr se všichni poklonili u oltáře a zazpívali si krátkou vietnamskou píseň.


 
Poté se všichni vrátili do restaurace Ho Sen, kde pokračoval kulturní program v podání vietnamské zpěvačky Nici Lee a letošních finalistek Světového K-Pop festivalu, Six of a Kind. Po kulturní vsuvce následoval raut, na kterém byla možnost ochutnat speciality z vietnamské kuchyně jako jarní či letní závitky, vietnamský guláš a mnoho dalších dobrot.


 
Když se všichni dosyta najedli, usadili se zpět na svá místa a program mohl pokračovat. Na řadě bylo vyhlášení tomboly. Kromě vietnamských pokrmů, čajů či hůlek byly v tombole také ceny od Unicorn Collage a šperky od návrhářky Olgy Kopalové. Nedá se nezmínit, že většinu krásných náušnic vyhráli spíše ti, co je moc nepotřebují, tedy pánové. Určitě ale udělají radost svým přítelkyním, sestrám či maminkám, když jim svou výhru věnují jako dárek.


 
Po tombole nastal čas zábavných her. První hrou byla vědomostní soutěž mezi 5člennými týmy. Soutěžili proti sobě český tým a vietnamský tým. Vietnamský tým dostával otázky o Česku a český naopak o Vietnamu. Vietnamský tým sice těsně vyhrál, ale s mnoha nápovědami od publika nebylo divu. Samozřejmě výhodou byl jistě i fakt, že vietnamští studentu žijí v České republice už dlouho.


 
Následovala soutěž chození okolo židlí. Pamatujete si jistě tu hru, kterou jsme všichni hráli jako děti a nejen jako děti. Při hudbě se chodí kolem židlí, a jakmile hudba přestane hrát, musí si všichni sednout. Na koho nezbyde židle, vypadl.


 
Poslední soutěží pak bylo šlapání balónků. Každý hráč měl nad oběma kotníky přivázaný balónek a vzájemně si na ně šlapali. Komu oba praskly, vypadl. Tímto kolem 22. hodiny celý program končil. Kdo chtěl, mohl ještě zůstat a popovídat si s přáteli. Jelikož byl tento den ale i Halloween, většina studentů se rozprchla slavit tento svátek na halloweenské večírky.


 
AsianStyle tým se zúčastnil všech soutěží a velmi jsme se celý večer bavili. Děkujeme za pozvání a můžeme ostatním jen doporučit, aby si příští Česko-vietnamský večírek rozhodně nenechali ujít.
 
V únoru se můžete těšit na Česko-vietnamský ples.


 
FOTO: INFO-DRACEK, Lee Hoang

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9