ASIJSKÉ ZÁVODNÍ OKRUHY: Korea International Circuit – Yeongam

18:00 | 27.10.2013 Mei 0
Korea International Circuit je celkem novým závodním okruhem. Přečtěte si o něm pár informací a připomeňte si i fenomém Gnagnam Style, který se nevyhl ani královně motorsportu, Formuli 1.
Korea International Circuit
Korea International Circuit FOTO: CaterhamF1 / flickr.com
Korea International Circuit, neboli Korejský mezinárodní okruh, je 5,62 kilometrů dlouhý. Nachází se v Yeongamu, v jižním Jeollanamu, což je 400 kilometrů jižně od Soulu, v blízkosti přístavního města Mokpo.

Je to místo, kde se od dohody mezi šéfem F1, Bernie Ecclestonem, a promotérem korejské F1, Korea Auto Valley Operation (KAVO), konají Velké Ceny Koreje. Jedná se o městský závodní okruh.

FOTO: Vincent Lee / flickr.com

Dne 2. září 2009 byl oznámen začátek výstavby okruhu a úředníci si byli jisti, že práce bude dokončena včas, aby se zde mohla pořádat GP Koreje 2010. Plán dokončení byl na 5. července 2010. Organizátoři akce však přiznali, že mají problém s ubytováním všech pracovníků Formule 1 a diváků. Také vyloučili pořádání nočního závodu, dokud nebudou mít větší znalosti a zkušenosti v oblasti provozování Velkých Cen.



Konstrukci okruhu měl na starost opět známý designér Hermann Tilke. Charlie Whiting z ředitelství závodu FIA popsal okruh Yeongam jako „uspokojivý“ a oznámil vydání licence Korea Automobile Racing Association (KARA).

Zahajovací Velká Cena Koreje byla odstartována 24. října 2010. Kapacita areálu je 135 tisíc diváků. Rekordní čas na tomto okruhu drží Sebastian Vettel s časem 1:39.605 na kolo.

Loňská Velká Cena Koreje se nesla v duchu Gangnam Stylu. Cíl odmával šachovnicovou vlajkou sám PSY a i poutací videa na VC byla v duchu F1 Style.

Ostatně podívejte se na ně sami. V prvním uvidíte některé jezdce F1 a členy týmů a ve druhém rovnou celý F1 Style videoklip, kde si pořadatelé zařádili na okruhu.





ZDROJ: wikipedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9