Nelogické K-popové diety

17:00 | 16.10.2013 Tynkami 39
Upozornění: Diety, které najdete v článku, nemají sloužit jako inspirace. V žádném případě je nezkoušejte, nechci vás mít na svědomí.
Proměna Park Bom
Proměna Park Bom FOTO: areumheart.blogspot.com
V každém časopisu se dočtete, jak má vypadat správný životní styl. Dieta nemusí být nutně synonymem pro trápení svého těla i psychiky. K-popové celebrity se odsouhlasenými zásadami ale neřídí, jejich plány jsou příkladem špatné životosprávy a do očí (respektive do kamery) nám lžou o tom, co jedí.
 
Je nemožné nevšimnout si dvou odlišných trendů na korejské zábavní scéně, když dojde na diety a cvičení. Zajímavé je pozorovat, v jakém rozporu spolu jsou.
 
(Následující informace jsou posbírané převážně z doby okolo roku 2011.)
 
První vezmeme na paškál „Absolutně směšný a nepraktický dietní plán“, který K-pop vnímá jako dobrou možnost. Patří sem přísné diety Park Bom, která je na salátové a kukuřičné stravě nebo Nine Muses s jejich „dietou papírových kelímků“, při níž mohou sníst jen obsah tří kelímků naplněných ovocem, rýží a přílohami a ani o chlup víc. Do této kategorie bychom mohli zařadit i bizarní a znepokojující způsoby, jakými si hvězdy způsobují podvýživu. Například děvčata ze Secret v roce 2011 přiznala, že ve dnech, kdy mají představení, smí jíst jen vaječné bílky nebo sójové mléko (saláty jsou podle nich výjimečným luxusem a na dresinky mají limity). Ga-In z Brown Eyed Girls zase řekla, že místo jídla pije kávu, aby uspokojila svůj žaludek.
 

Secret

Tyto „diety“, pokud by se je tak vlastně někdo odvážil nazvat, nejsou jen naprosto nezdravé, ale neodpovídají výdeji a spalování kalorií při vystupování (nebo v mnoha případech nestačí ani na to, abyste zůstali vzhůru). Navíc nejsou vůbec logické. Nejlepší je, že tímto příkladem jsou ženy nabádány, aby své tělo měnily neustálými nesmyslnými oběťmi. 
 
 
Pak tu ale máme kategorii „Nedržím dietu a necvičím, prostě takhle vypadám“. Kdykoli někdo tuto výmluvu vysloví, doplní ji samozřejmě svou fotkou, kterak sedí před spoustou kalorického jídla, což má posloužit jako důkaz. Jedním z takových křiklavých případů jsou Girls' Generation, které jednou tvrdily, že každé jejich jídlo obsahuje 3 000 kalorií, ale přesto k udržení postavy nepotřebují žádné diety ani cvičení. JuBi ze Sunny Hill, která očividně večeří samgyupsal a tučné vepřové, kdykoli se jí zachce, také vypadá pořád úžasně. Goo Hara je další z těch, kdo jí cokoli, ale díky rychlému metabolismu zůstává hubená.
 

Goo Hara

Další hvězdy se naopak snaží předstírat, že se nikdy do nebezpečné podvýživy nedostaly. Tiffanin profil udává váhu 45 kilo, ona ale nesouhlasí, protože má spíš 46 nebo 47 kilo. Členky skupiny Sistar zase „nejsou tak hubené jako ostatní girl bandy“. Jejich váha je při jejich výšce ale stejně děsivě nízká.
 
Jediným kladným příkladem je UEE z After School. Ta si svou dietou vysloužila pochvalu. Je totiž asi jediná, kdo napadl předpojatý názor na hubnutí ve světě idolů a kdo počítá, kolik toho sní, aby neupadla do nezdravé správy.


ZDROJ: seoulbeats.com
FOTO: soompi.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9