3. Korejsko-český sportovní den [Report]

17:09 | 29.09.2013 Monča 11
Pojďte se zpětně podívat, jak vypadal letošní ročník korejsko-českých sportovních dnů.
3. Korejsko-český sportovní den
3. Korejsko-český sportovní den FOTO: asianstyle.cz
V sobotu, 14. září, se v Praze ve sportovní hale Slavia konal již 3. ročník korejsko-českých sportovních dnů. Celá akce začala v ranních hodinách, kterou zahájil moderátor David Shin.


                     

Následně pak měla proslov paní Choi Chun Jung a pan velvyslanec Moon Ha Yong. Z jejich projevů bylo zřejmé, že jsou velice rádi za hojnou účast jak korejských, tak ale i českých občanů. Oba si též přáli, aby se i nadále vztahy mezi těmito národy a státy prohlubovaly. Na závěr popřáli obecenstvu příjemné prožití celé akce.

 

Po zahájení následovalo vystoupení seskupení Moohwa, které se věnuje taekwondu. Návštěvníkům předvedli ukázku tohoto bojového umění, včetně hbitých obratů či přerážení dřevěných desek holou rukou. I vy se můžete podívat na část jejich vystoupení.







Po zhlédnutí ukázky taekwonda mohli návštěvníci porovnat své síly v různých disciplínách, které pro ně byly připravené - rychlostní běh, páka, skok přes švihadlo, házení fazolí do talíře. Zájem o tyto sporty byl opravdu obrovský a navíc vítězové vždy obdrželi medaile a ten nejlepší si odnesl i balení rýže. 

 
 

Po těžce vydřených soubojích v jednotlivých hrách na všechny návštěvníky čekal oběd, při kterém především česká populace mohla třeba vůbec poprvé ochutnat tradiční pokrmy korejské kuchyně, například kimchi, japchae nebo sladké a křupavé kuřecí maso kang jung. 


Na letošním, již 3. Korejsko-českým sportovním dni též bylo k vidění vystoupení skupiny Six of a Kind, která letos vyhrála K-POP Contest 2013 v kategorii performance. Minji, která zvítězila v kategorii zpěv, se bohužel nemohla dostavit. Pojďme si alespoň dodatečně ještě jednou připomenout obě vystoupení ze srpna, kdy se tato soutěž konala. 



Odpolední část programu patřila oblíbené hře po celém světe - fotbalu. Té se zúčastnili malí, velcí, muži a dokonce i pár dívek se přidalo. 

 

Tato akce byla zakončena ve velkém stylu! Každý návštěvník u vstupu dostal lísteček do tomboly, ve které se hrálo o velmi hodnotné ceny, jimiž byly například telefonní mobily Samsung anebo dokonce letenka do Jižní Koreje.




ZHODNOCENÍ AKCE AUTORKOU ČLÁNKU

Na akci Korejsko-český sportovní den jsem byla vůbec poprvé, tudíž nemůžu srovnat úroveň s předchozími ročníky. Nicméně plusové body u mě mají organizátoři akce, kteří si opravdu dali záležet, aby sportovní den bavil všechny věkové skupiny. Líbila se mi příjemná atmosféra a skvělá nálada, která se nesla halou po celou dobu akce. Zajímavé bylo sledovat vnímaní se obou dvou národů vzájemně. Myslím si, že organizátory velmi potěšila hojná účast českých občanů, na kterých bylo vidět, že mají zájem poznávat tradice, zvyklosti, charakter a zajímavosti Jižní Koreje. I vedlejší doprovodný program, jímž byla ukázka bojového umění, tanečního vystoupení a tombola o hodnotné ceny, přispěl k dobrému průběhu celé akce. Věřím, že se společný sportovní den návštěvníkům líbil, odnesli si z něho krásné vzpomínky a úžasné zážitky. Za české občany můžu zajisté říci, že Česká republika bude nadále s radostí poznávat Koreu prostřednictvím takových, anebo podobných akcí. Celkově bych 3. Korejsko-český sportovní den zhodnotila jako velmi vydařenou akci.

Další fotky z akce naleznete zde

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9