Jak Osamu Tezuka vytvořil svého Black Jacka

17:00 | 25.08.2013 arashinka 1
Milovníci mangy Black Jack od japonského kreslíře Osamu Tezuky, se můžou těšit na pokračování mangy, která vypráví příběh o tvorbě tohoto legendárního komiksu.
Black Jack Sôsaku Hiwa - Tezuka Osamu no Shigotoba Kara
Black Jack Sôsaku Hiwa - Tezuka Osamu no Shigotoba Kara FOTO: tallon4.com
Weekly Shōnen Champion magazín nakladatelské společnosti Akita Shoten oznámil, že 19. září vyjde pokračování vychvalované mangy Black Jack Sôsaku Hiwa - Tezuka Osamu no Shigotoba Kara (Nevyřčený příběh jak Osamu Tezuka vytvořil svého Black Jacka), kterou napsal Masaru Miyazaki a nakreslil Kouji Yoshimoto. Manga se objeví ve dvaačtyřicátém vydání tohoto magazínu.
 
V komiksu Black Jack Sōsaku Hiwa, Masaru Miyazaki a Kōji Yoshimoto vypráví pravdivý příběh o tom, jak průkopník mangy Osamu Tezuka vytvořil Black Jacka, svůj klasický příběh o geniálním nekonvenčním doktorovi. Miyazaki a Yoshimoto pro vytvoření tohoto díla využili vyprávění lidí, kteří pracovali v jeho studiu.

Tsuyoshi Kusanagi, člen skupiny SMAP, byl mimo to letos na podzim obsazen do role Osamu Tezuky ve filmové televizní adaptaci. Kōichi Satō si zde zahraje postavu Taizō Kabemura, uznávaného editora Weekly Shōnen Champion.


 
Black Jack Sōsaku Hiwa se umístil v seznamu "Deseti nejlepších mang pro mužské čtenáře" na první místo v Kono Manga ga Sugoi! z roku 2012. Manga vyjde v magazínu Weekly Shōnen Champion, v tom stejném časopisu, ve kterém byla vydávána i původní manga Black Jack v rozmezí let 1973 až 1978. Magazín mimo to vydal i několik nových verzí Black Jacka včetně Young Black Jack (2011). Minulý rok vyšla dokonce verze založená na základě skutečných lékařských příběhů.

Více se o Osamu Tezukovi můžete dočíst v prvním díle článku, který se zabývá jeho životem.


ZDROJ: animenewsnetwork.com
FOTO: fumetti-anime-and-gadget.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9