Reportáž ze srazu CZHW a AsianStyle Party

14:05 | 17.08.2013 wmxj5312hb 9
Ve dnech 10. - 11. srpna proběhl v Praze K-pop sraz pořádaný občanským sdružením Czech Hallyu Wave a následně i AsianStyle Party. Byla jsem mezi účastníky na této akci, pojďte se tedy se mnou podívat na sraz a party mýma očima.
Na Václaváku u koně
Na Václaváku u koně FOTO: asianstyle.cz - Jong Eobie

V pátek 9. 8. vyrazila z Olomouce skupinka lidí směrem Praha – CZHW Event. Cesta nám celkem rychle ubíhala a po 3 hodinách už jsme stály na vlakovém nádraží v Praze. Naše první kroky vedly na ubytovnu. Po ubytování se jsme spolu s kamarádkami ze skupiny VIRDO šly na thajské jídlo a následně se přesunuly k jedné z členek domů, kde jsme si udělaly takovou dámskou jízdu a navodily si tu správnou srazovou K-pop atmosféru.


První den srazu (10. 8.) se nesl v duchu přednášek. Účastníci se mohli dozvědět více o svých oblíbených umělcích (např. VIXX, BTOB, 100%, 2PM, Girls' Generation, f(x), Rain, NU'EST, B.A.P, INFINITE, T-ARA a další), ale také například o módě, průkopnících K-popu, všeobecně o Koreji, životě K-pop Stars, naučit se základy korejštiny na jazykovém workshopu, zasoutěžit si v kreslení a vyzkoušet si tradiční korejskou hru Yut. Tento den byl speciálně pro mě a kamarádku dost stresující, jelikož jsme obě byly přednášející a bály jsme se, že nestihneme včas dokončit videa pro naši přednášku. Nakonec vše dopadlo dobře a my přednášku odprezentovaly. V 14:45 se na hřišti konal taneční workshop s loňskými vítězkami K-pop World Festivalu, skupinou O.M.G.


Taneční workshop se skupinou O.M.G.

Holky nás naučily tancovat One Shot od B.A.P., I Got A Boy od Girls' Generation a MAMA od EXO. Na workshopu byla přátelská atmosféra, holky z O.M.G chodily mezi námi a ochotně nám vysvětlovaly jakékoliv nejasnosti v choreografii a radily nám. Po workshopu jsme se přesunuly opět na ubytovnu a připravovaly se na následující den – K-pop Contest.


Mezi finalisty jsme měly několik favoritů a tak jsme se těšily, že je budeme podporovat, jak nejvíce to půjde. Taky jsme volný čas věnovaly tvorbě bannerů na Václavské náměstí. V neděli, 11. srpna, jsme se kolem půl 12 přesunuly na Václavák, kde se měl konat flashmob. Přiznám se, že jsem nejdřív neměla v plánu tancovat, protože jsem se to nestihla naučit a nevěděla jsem, kolik toho umím, ale nakonec jsem si zatančila alespoň One Shot a I Got A Boy, které jsem si pamatovala z workshopu.

Flashmob na Václavském náměstí

Na video z flashmobu se můžete podívat zde:


Po flashmobu jsme u sochy sv. Václava skandovali „Saranghaeyo K-pop World Festival“ a fotili jsme se. 


Focení u sochy sv. Václava

Nakonec proběhl přesun na místo konání K-pop Contestu, do Národního domu na Vinohradech. Pan velvyslanec svým projevem zahájil soutěž a popřál finalistům hodně štěstí. Během odpoledne jsme mohli zhlédnout jak soutěžní vystoupení, tak i vystoupení loňských a předloňských vítězek contestu – O.M.G a sester Vataščinových.

Loňské vítězky Contestu, skupina O.M.G

Na video z vystoupení O.M.G se můžete podívat zde:


Vítězky prvního Contestu, sestry Vataščinovy

Soutěž samotnou zahájila skupina Wings (kategorie Performance) a ukončila ji sólistka Min Ji (kategorie Zpěv). Mohli jsme vidět také skupiny Chaotic, V-Can, Virdo, Good Question, Boom CO, SIX OF A KIND, Wild Energy, dua Annie&Evellin a Fourteen, Effe(x)tion a sólisty SunHye, Polli, Keia, mezi soutěžící patřil i účastník z loňska a předloňska Štěpán Janek, Ells a Min Ji. Po jejich vystoupení následovala desetiminutová přestávka, během které se porota rozhodovala, kdo se umístí na prvním až třetím místě. Na fotky některých soutěžících se můžete podívat níže.

Skupina Wings

Chaotic

Virdo

Wild Energy

Štěpán Janek

První místo si v kategorii Performance odnesla skupina SIX OF A KIND a v kategorii Zpěv zvítězila Min Ji. Cenu sympatie si získala skupina Effe(x)tion. Ti, co soutěžili během přednáškového dne, ať už s kvízem nebo v kreslení, obdrželi po Contestu své ceny. Vítězství Min Ji a SIX OF A KIND jsme pak oslavili na AsianStyle Party, která se konala v klubu Radost FX.

Vyhlášení vítězů kategorie Performance - SIX OF A KIND

Vyhlášení vítězů kategorie Zpěv - Min Ji
 

Do 22:00 bylo karaoke, poté pak diskotéka, kde naši DJové pouštěli ty největší K-pop pecky. Během party jsme i oslavili narozeniny jednoho z porotců, zazpívali jsme mu „Hodně štěstí, zdraví“ (jak jinak než korejsky) a také proběhl přípitek. A potom jsme se opět vrhli do víru tance. Tančilo se opravdu všude. Na pódiu, na parketě, na balkónech… Občas to sice byla celkem tlačenice, ale na party vládla taková pohodová atmosféra, že to nejspíš nikomu nevadilo. Kolem půl 3 nám vedením klubu bylo nařízeno, aby se hrály jen pomalé písně a kolem 3. hodiny ranní se zavíralo úplně a AS Party končila. Lidé se loučili, kam jste se podívali… Když jsme se pak ráno vzbudily, do 10:00 jsme vyklidily ubytovnu a čas zbývající do odjezdu vlaku jsme si spolu s kamarádem krátili čekání na vlak. Kolem půl 3 jsme opustili Bubble Tea a vydali se na nádraží. V 15:12 jsme pak opustili Prahu a zamířili si to do Olomouce, zpět na Moravu.

Tato akce byla úžasná od začátku do samého konce. Je to jedna z akcí, na které budu vzpomínat ještě dlouho, maximálně jsem si to užila a už se nemůžu dočkat, až si to za rok zopakujeme.



FOTO: asianstyle.cz - Jong Eobie, Markéta Doksanská; Czech Hallyu Wave


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9