Jedna z nejstarších značek - SHISEIDO

12:00 | 04.08.2013 Hanul-Mi 2
Co je toto za značku, odkud je a jaká byla její historie? To se dozvíte v tomto článku.
Shiseido
Shiseido FOTO: jeanfrancoiscampos.com
Shiseido je kosmetická značka, která je jednou z nejstarších značek na světě! Byla založena v roce 1872 v Japonsku. Založil ji tokijský lékárník, protože byl nespokojený s přípravky, které se v této době prodávaly. 
Rok 1888: Shiseido představil první japonskou zubní pasti. To znamenalo stop pro zubní prášek, který ničil zuby díky své hrubosti. Pasta byla hladká, nepoškozovala zuby a byla vědecky navržena tak, aby rozpustila zubní kámen a odstranila zápach z úst. 
Rok 1915: Shiseido má své první logo - Kamélii.
 

První logo
 
Rok 1917: Arinobu Fukuharal přišel s opravdovou senzací. Pudr na obličej, který měl 7 různých barev. Byl to opravdu velký trhák, protože v té době byla bílá pleť považována za tu nejkrásnější. Další senzací byla voňavka s názvem Hanatsubaki. Jednalo se o první voňavku vyrobenou Japonci. Předtím byly voňavky dováženy z Francie.
Naštěstí Šinzó Fukuhara vytvořil parfém, který Japonsko představuje. Vůně japonských květin, jako kamélie, švestka atd. Celkový vzhled voňavky byl opravdu extravagantní. Vysoká lahev s broušeným vzhledem a všelijak vyzdobená.

Parfémy
 
Rok 1923: Díky průkopnickému duchu Fukuhary se tvoří  obchodní řetězec této značky.
Rok 1957: Začíná prodej i mimo Japonsko. Prodejna je otevřena na Taiwanu, těsně následována Singapurem a Hongkongem.
Rok 1968: Tato značka se konečně dostává do Evropy. Jako první ji vyzkoušejí Italové.
Další léta se Shiseido jenom rozrůstá. Dodává zboží do dalších a dalších zemí, kde se otevírají prodejny. Momentálně má tato značka na kontě kolem 25 000 prodejen a nabízí plno zajímavé kosmetiky, od krémů až po rtěnky. 
 
A rok 2013?  Shiseido chystá zrovna novou make-up kolekci pro zimu 2013. Pomalu se přes facebook a Twitter začínají objevovat fotografie z této kolekce, která by měla být odhalena tento měsíc.
.

ZDROJ: group.shiseido.com
FOTO: group.shiseido.com, chicprofile.com, makeupmuseum.org
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9