Lei Gong Teng – čínská bylina ničící rakovinu

17:00 | 09.07.2013 Mei 5
Tato rostlinka, nazývaná jako „Víno boha hromu“, je používána v tradiční čínské medicíně. Bylo zjištěno, že rostlina má schopnosti pro léčbu rakoviny.
Lei Gong Teng
Lei Gong Teng FOTO: wikimedia.org
Lei Gong Teng je po staletí používána proti horečce, zimnici, otokům, revmatické artritidě či roztroušené skleróze a podobně. To, že má rostlina účinky pro léčbu rakoviny, bylo zjištěno teprve nedávno, když ji zkoumali vědci v Masonic Cancer Centre na univerzitě v Minnesotě. Bylo zjištěno, že sloučeniny z této rostliny vyhladily pankreatické nádory u myší a po 40 dnech už nebyly patrné žádné známky nádoru a to ani po ukončení léčby.
 
Přírodní látka triptolide, nalezená v Lei Gong Teng, vyvolává apoptózu v rakovinné buňce, čili smrt buňky.
 
„Tento lék je prostě v zabíjení nádorových buněk neuvěřitelně silný,“ řekl Ashok Saluja, místopředseda výzkumu z Masonic Cancer Centre. „Každý den, kdy jste se podívali na myši, jste mohli vidět, že se nádor zmenšuje a zmenšuje, až odešel.“
 
Bohužel vědci nyní našli způsob, jak triptolid izolovat do nového léku z názvem minnelid, což je upravená forma diterpenových sloučenin triptolidu. Za normálních okolností by korporace Big Pharma nemohla mít žádné peníze z této rostliny, protože nemůže patentovat přírodní produkt. Díky novému léku, minnelid, však Big Pharma dostane schvalovací razítko od FDA, čímž získá nový patent. Lék se pak bude prodávat za stovky a tisíce dolarů.
 
Přestože rozvíjející se výzkum týkající se Lei Gong Teng je povzbuzující, základním motivačním faktorem je stále finanční zisk. Anthony Gucciardi z Natural Society výstižně poznamenává: „I když je to skvělá zpráva, že tato rostlina přináší blahodárné účinky, špatná zpráva je, že osoby odpovědné za výzkum se ve skutečnosti snaží ze základních komponentů triptolidu vytvořit farmaceutické drogy. Droga, která bude usilovat o schválení FDA a nakonec bude patentována, nutričně zničena a prodávána za přemrštěné hotovostní částky. Získejte pro sebe ‚Víno boha hromu‘.“
 
Jako skoro každý lék i tato rostlina může působit nežádoucí účinky. Patří sem například ztráta kostní hustoty, bolesti hlavy či neplodnost. Proto je vhodné se před používáním poradit s lékařem.
 
 
ZDROJE: naturalsociety.com, infiniteunknown.net, livelovefruit.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9