Rino Nakasone - taneční hvězda Asie i Ameriky

15:00 | 05.07.2013 Mei 8
Seznamte se se slavnou japonskou tanečnicí a choreografkou Rino Nakasone, která tvořila taneční choreografie pro nejednu slavnou osobnost. Patří sem vedle Britney Spears či Janet Jackson také SHINee či Girls’ Generation.
Rino Nahasone
Rino Nahasone FOTO: j-popworld.com
Rino Nahasone se narodila 11. června 1979 v Okinawě. Je slavnou tanečnicí, choreografkou mnoha známých choreografií a také modelkou. V současné době sídlí v Los Angeles a je aktivní po celých spojených státech a po celé Asii.
 
Když jí bylo 11, viděla film “Moonwalker” a naprosto ji uchvátil Michael Jackson. Ve 14 pak viděla Jacksonovu Dangerous Tour a její srdce směřovalo k cíli stát se bavičkou po vzoru Michaela Jacskona.
 
Aby si splnila svůj sen, zamířila Rino v roce 1998, v 19 letech, do USA. Vážně se zajímala o tanec a navštěvovala univerzitu v L.A., domově zábavního průmyslu.


 
V roce 2004 dělala konkurz na záložní tanečnici pro Janet Jackson, která byla jedním z jejích idolů. Díky Janetině úsilí, bylo Rino prodlouženo vízum. Během téhož období dostala nabídku na účast na světovém turné Britney Spears, ke kterému se poté připojila, aby se mohla učit a aby její zkušenosti tanečnice dále rostly.
 
V roce 2009 se Rino zúčastnila MTV show America‘s Best Dance Crew (3. sezóna) jako členka dívčí taneční skupiny Beat Freaks. V roce 2011 se pak Rino zabývala choreografií pro „Toxic“ na Femme Fatale Tour zpěvačky Britney Spears.
 
V Asii Rino debutovala v roce 2005 jako choreografka pro debutující korejskou chlapeckou skupinu SHINee a jejich singl „Replay“. Se skupinou byla pak k vidění na YouTube, což vedlo k oslovení ze stran mnoha K-Popových umělců.


 
V roce 2009 pak tvořila choreografii pro single „Genie“ od Girls’ Generation. Od té doby se zavázala mnoha dalším choreografickým projektům.
 
Její „tanec krásných nohou“, který dělalo mnoho dívčích nohou, se stal populární hlavně v Japonsku. Rino pak začala dělat mnoho projektů v Asii včetně Japonska, Taiwanu a Číny.
 
V roce 2012 dělala choreografii pro skupinu AKB48 a jejich “Gingham Check” a také pro “LIVE“ od SMAP. Také účinkovala na MUSIC MAN II koncertě taiwanské hvězdy Wang LeeHoma, kde si spolu zatančili žhavý tanec.
 
V současné době Rino působí po celém světě jako tanečnice, modelka, choreografka a členka Beat Freaks.


 
Seznam všech choreografií pro hudbení videa a tour od Rino, najdete na jejím profilu.
 
ZDROJ: rinonakasone.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9