Host kluby – společníci japonských žen

20:00 | 23.06.2013 Mei 30
Host kluby (ホストクラブ) jsou společenské kluby, moderní zejména v Japonsku a východoasijských zemích. V těchto klubech jsou zaměstnáni muži, kteří dělají společnost ženám.
Společníci
Společníci FOTO: Jim O′Connell / flickr.com
Tyto kluby jsou jedním z hlavních center zábavního průmyslu především v Japonsku. Jsou podobné jako kluby s hosteskami, ale rozdíl je v tom, že zde dělají společnost muži ženám. Některé kluby se také specializují na ženské transsexuály, převlečené za muže.
 
Tyto kluby jsou obvykle ve více obydlených oblastech Japonska. Mezi místa s největším počtem klubů se řadí například Kabukichō nebo ósacká Umeda  nebo Namba. Zákaznice jsou v největší míře manželky bohatých mužů a ženy, které pracují jako hostesky v Hostess klubech.
 
První Host klub byl otevřen v Tokiu v roce 1966. V tomto roce se počet klubů v Tokiu odhadoval na 200. Tato noční zábava stála kolem 500 až 600 dolarů.
 
Muži, kteří v těchto klubech pracují jako společníci, obvykle nalévají nápoje a flirtují se svými klientkami více, než jejich ženské kolegyně. Rozhovory jsou většinou veselé a společníci mají v zásobě celou řadu zábavných dovedností. Většinou se jedná o jednoduchá kouzla nebo charisma, které plyne z příběhu, který společník vypráví. Některé kluby mají i speciální jeviště pro představení, jako jsou tanec, komediální vystoupení a podobně.
 
Muži jsou obvykle ve věku od 18 let. Průměrný věk bývá kolem 20. Většinou mívají umělecká jména převzatá z oblíbených mang, filmů či jména historických postav, která většinou popisují jejich charakter. Muži, kteří toto zaměstnání vykonávají, nemohou obvykle najít úřednické zaměstnání nebo jsou zlákáni vidinou vysokých výdělků.

 FOTO: antjeverena / flickr.com

Společníci mívají obvykle tmavé obleky, košile s límečkem, stříbrné šperky, odbarvené vlasy a tmavé opálení. Ovšem klubů, kde společníci nosí ležérní oblečení, stále přibývá. Ovšem normou je stále společenský oblek. V těchto klubech může být ale také 私服デー (shifukudē) nebo „den vlastního oblečení“, kdy mohou muži nosit normální každodenní oblečení.
 
Tito muži často pijí za zdravý limit a snaží se pak skrývat své opilství. Životní prostředí v těchto klubech je obvykle velmi konkurenční, s desítkami tisíci dolary, které jsou společníkům nabízeny. Každý se snaží dosáhnout co nejvyšší tržby.
 
Většina klientek jsou ženy, které končí v zaměstnání kolem jedné nebo druhé hodiny ranní, kdy tyto kluby obvykle začínají podnikat a končí pak ráno nebo v poledne. Společníci pak pracují do vyčerpání. V dnešní době se ale mnoho změnilo a většina klubů otevírá kolem 16. hodiny a kolem 2. hodiny po půlnoci zavírá. Důvodem bylo zvýšení výskytu nelegální prostituce návštěvníků Host klubů, kteří nemohli splatit dluhy, které si nadělali díky zvyšování poplatků za služby v klubech. Po objednávce jsou některé kluby ale stále otevřeny celou noc. Ceny nápojů se pohybují obvykle kolem 1000 jenů (cca 201 Kč), ale mohou dosáhnout i 3 milionů jenů (cca 401 340 Kč) za láhev šampaňského.
 
Společníci se snaží hlavně o to, aby se klientky cítily milovány, aniž by s nimi měli sex. Ovšem někdy, pokud zákaznice zaplatí opravdu velké množství peněz, mohou mít s klientkou sex. Pro společníka, který má se svými klientkami sex, existují různé termíny, jako například E.G., podnikavý v erotické lásce (色恋営業), erotická láska (色恋), sexy chlapík (色彼), polštářové podnikání (枕営業) nebo polštářek (枕).
 
Zákazníci, kteří se chovají protiprávně a nevhodně, mohou být z klubu vyloučeni a nazývají se obtížnými zákazníky (痛客).
 
Tito muži mají ženám zkrátka dávat pocit toho, že jsou výjimečné a věnují jim velkou pozornost. Jsou dobrými posluchači. Ženy se s nimi cítí uvolněně a pohodlně. Věnují ženám velkou pozornost, smějí se s nimi a baví je. Dělají to, co se ženám líbí.


 
 
ZDROJE: wordsinjapanese.com, wikipedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9