Záliba v očích - Zvláštnost či zvrácenost?

09:00 | 16.06.2013 Syrinox 11
Přišli Japonci s novým trendem nebo se zvráceností, která zůstane jen na ostrovech vycházejícího slunce? 
Japonka se zánětem oka
Japonka se zánětem oka FOTO: visualioner.wordpress.com
Věc, o které nyní mluvíme, není až takovou novinkou, jak se na první pohled zdá. Ti z vás, kteří viděli Seth Et Holth už určitě tuší, o čem je řeč.
 Seth Et Holth

Je mnoho různých věcí, které lidé považují za příjemné a i přesto se pořád pokoušejí vymýšlet nové, ještě lepší, než ty předchozí. 

V tomto případě se ale zdá, že naši japonští kolegové lehce šlápli vedle. Nebo ne? 

Olizování očních bulev se pro většinu světové populace nejspíš nebude jevit jako příjemná či vzrušující činnost. Japonci by ale nebyli Japonci, kdyby jen tak kráčeli s davem.

Seth Et Holth - hide & Tusk

Největší inspirací, která dovedla mladé Japonce do bodu, kdy začali brát olizování očních bulev jako součást sexuálního aktu, nebyl hide a Seth Et Holth, ale jisté video od rockové skupiny BORN.

Rozhodně není žádné překvapení, že tato možná lákavá a vzrušující metoda není zrovna dobrá pro zdraví očí. Podle všeho se v Japonsku množí případy, kdy studenti přicházejí do škol s očními náplastmi a trpí infekcemi. Učitelé a úřady se na celou věc dívají jen jako na další trend, který snad brzy přestane být in a odezní. 

BORN - Spiral Lie; video, jež údajně mladé lidi inspirovalo

Různé odborné blogy i noviny věnovaly tomuto trendu pozornost, hlavně poté, co učitel nachytal dva studenty, jak si vzájemně olizují oči a popsaly to jako druh mazlení. Když později učitelé provedli anonymní výzkum mezi školáky, třetina z nich potvrdila, že má rovněž zkušenosti s touto novou praktikou.

Tenhle druh fetiše se nazývá "oculolinctus". Podle některých blogů začal trend vstupovat do podvědomí mladých lidí s vydáním Spiral Lie od BORN (ke shlédnutí výše), kde si vokalista rovněž nechá olíznout oko (3:35). Podle jiných byla praktika mezi fanoušky visual kei už od dob hideho, jen to mládež nedávala tolik najevo. 

Jaký máte na celou věc názor vy?  


ZDROJ: visualioner.wordpress.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9