Netradiční výzdoba v jedné z japonských škol

15:00 | 15.05.2013 Saki 11
Vyzdobit školu se dá mnoha způsoby. Každý z nás si tím aspoň na základní škole prošel. Avšak co zkusit něco netradičního? Japonští studenti z Onahami se tohoto úkolu zhostili vlastními dlaněmi a to doslova.
Třída
Třída FOTO: mymodernmet.com
Po Velkém východním zemětřesení v Japonsku vznikl projekt, známý jako Okurie. Cílem projektu bylo zkrášlit malbami budovy, které jsou určeny k demolici.

O téměř dva roky později, umělec Yosuke Tan, také známý jako Untangle, zavítal do jednoho z míst tohoto projektu. A to na střední školu Iwaki Sogo, kde se čerství absolventi, dnes v již prázdné vzdělávací instituce, shromáždili k upomínce jejich strávených let na této škole.

Použitím svých dlaní a 27 litrů barvy, studenti zanechali své otisky dlaní na zdech a oknech budovy. Vytvořili velkolepou fresku třešňových květů stromů, jinak známých jako sakury. Tento pozoruhodně dojemný kousek je vizuálním dokumentem, který je snad některými viděn, jako květiny na pohřeb budovy.



Tan říká: "Stovky květin namalovali studenti otisky dlaní na zdi a okna během mrazivého ledna. Zeď, ruka, květina, zeď, ruka, květina ... Byl to srdečný výraz vděčnosti škole, kde strávili své středoškolské životy. Vrstva po vrstvě květů vytvořila řadu třešní v plném květu, přes které bych mohl cítit teplo jara skrze chladné trhliny na zdi školní budovy. Bylo to, jako kdyby nyní nepoužívaná budova odrážela teplo z lidí, kteří tam kdysi byli."









Jak se vám tato rozlučková výzdoba líbí?


ZDROJ: mymodernmet.com
FOTO: mymodernmet.com, tetoteonahama.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9