Brýle bez skel - hit moderní doby

18:30 | 26.04.2013 Mei 26
Když se v poslední době podíváte kolem sebe, všimnete si, že spousta lidí nosí brýle s tlustými rámečky. Ovšem ne všichni jsou krátkozrací. Divný módní styl?
Brýle bez skel
Brýle bez skel FOTO: asianstyle.cz - Mei
Doba, kdy lidé s dobrým zrakem nosí brýle a lidé s očními vadami nosí čočky?

Ano, nošení brýlý bez dioptrií anebo bez sklíček, je v dnešní době jeden z největších módních trendů. Tyto brýle jsou velkým hitem už po celém světě, ale především v Japonsku.
 
Brýle se dnes dají už sehnat v různých barvách a barevných kombinacích. Rámy brýlí mohou mít také různé a speciální tvary. Například tvary květin, srdcí anebo dokonce extra velké brýle.
 
Někomu se to může zdát jako velký nesmysl, ale tyto brýle jsou dnes opravdu velkým hitem zejména mezi mladou populací. To nemůže být ale žádným překvapením, protože tato věková skupina je hravá, zábavná a experimentální. Jsou ochotni prozkoumat a ukázat své vlastnosti a osobnost prostřednictvím všelijakých módních doplňků, mezi které patří i tyto brýle.
 
Brýle bez sklíček propagují i slavné osobnosti, jako jsou herci, zpěváci, ale i sportovci a mnoho dalších. I spousta korejských, čínských a japonských hvězd podlehla tomuto trendu.
 
Nošení brýlí bez sklíček vzniklo v Asii. Z Hongkongu se rychle rozšířilo do dalších metropolí jako je Tokio, Soul či Šanghaj.
 
Tento módní trend započal už v 90. letech, ale postupně pak vymizel. Objevil se znovu až nedávno.
 
Pokud zvolíte správné brýle, můžete jimi zvýraznit a podtrhnout svůj vzhled. Tvarem brýlí lze prý také elegantně skrýt nedostatky ve tvaru obličeje. Při výběru brýlí je ale třeba si uvědomit, že ne všechny druhy se hodí na stejnou tvář. Existuje totiž 6 různých typů obličeje – kulatý, oválný, podlouhlý, trojúhelníkový, čtvercový a diamantový. Každý tento tvar obličeje vyžaduje jiný typ brýlí.
 
Tak co? Máte takové brýle už doma? A co si o tomto módním hitu myslíte?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9