Rok hada: Krajta jako chůva a starší bratr zároveň

20:30 | 17.04.2013 Erik 8
Rok hada? V případě čínského chlapce A Zhe a jeho krajty to je celých třináct let opravdového přátelství.
Na procházce se "starým brachem"
Na procházce se "starým brachem" FOTO: bbs.chinadaily.cn
Vidět rodinu s dětmi venčící psy nebo kočky je věc natolik samozřejmá, že si jí obvykle ani nepovšimnete. Ale potkat za slunného počasí otce s malým synem na procházce s dvojicí obřích hadů už rozhodně bude patřit k něčemu, co neuvidíte každý den. Pokud tedy nežijete v čínském městečku Dongguan.



Hadí vejce, ze kterého se Aův oblíbenec vylíhl, koupil jeho otec několik let před tím než se A Zhe narodil. Když přišel na svět, byla krajta už šest let stará a vážila více než 20 kilogramů. Od svých devíti měsíců pak se „starým brachem“ (jak krajtě s potutelným úsměvem říká) vytvořili nerozlučnou dvojici. Spávali spolu ve stejné posteli, a zatímco v létě bylo pro něj hadí tělo přirozenou klimatizací, v zimě ho míval co nejblíže u sebe ze strachu, že se při nízkých teplotách podchladí. Podle jeho otce za celých třináct let neudělal had nic, čím by mohl synovi ublížit, ačkoli spolu byli prakticky celé dny i noci. Krajta se vždy v Aově přítomnosti stává velmi aktivní a doslova si s ním hraje. Z toho důvodu za celé své dětství téměř neměl zájem o hračky a nikdy o nich s rodiči nemluvil. 



Teď už bohužel spolu tolik času trávit nemůžou, protože A Zhe začal studovat na střední škole a doma může přespávat jen o víkendu. I když byl kvůli tomu zpočátku velmi smutný, nakonec našel útěchu v tom, že pokud se splní jeho sen a vystuduje zoologii, bude moci být se zvířaty a pomáhat jim opět každý den. Pro letošní rok, který je podle tradičního čínského kalendáře ve znamení hada, vyjádřil A Zhe speciální přání, aby lidé mající hadí maso jako pochoutku byli milosrdní a pokud možno se jeho jezení co nejvíce vystříhali.

ZDROJ a FOTO: bbs.chinadaily.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9