Město Okuizumo požaduje spodky pro Michelangelovu sochu Davida

14:28 | 16.02.2013 Peťul_TripleS 2
Replika renesanční Michelangolovy sochy Davida, která byla uvedena na odiv v loňském létě, znervózňuje obyvatelstvo japonského města. Někteří se dokonce odvolávají na to, že potřebuje spodní prádlo.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Antonio Seprano / flickr.com
Město Okuizumo v západní prefektuře Shimane dostalo pětimetrovou repliku Davida a také repliku řeckého pokladu Venus de Millo jako dary od podnikatele, který pochází z této oblasti.

Sochy byly umístěny ve velkém veřejném parku, který zahrnuje běžeckou dráhu, baseballový stadion, tenisové kurty, místo pro horská kola a hřiště pro děti.

„Někteří obyvatelé města řekli zákonodárcům, že se malé děti bojí soch, protože jsou tak velké a v létě se neočekávané objevily,“ řekl Yoi Morinaga, městský úředník, agentuře AFP. „Jsou to sochy nahých lidí a tyto kousky jsou v naší oblasti velmi vzácné. Někteří lidé řekli, že sochy nemusí být vhodné pro jejich děti.“

„Zatímco mnozí místní obyvatelé uvítali nové kulturní přírůstky, někteří naopak žádali, aby bylo Davidovi poskytnuto spodní prádlo pro zachování intimnosti,“ řekl Yomiuru Shimbun.



„Je to poprvé, co máme něco takového v našem městě. Lidé jsou možná zmateni,“ řekl Morinaga.

„Město se domnívá, že časem budou obyvatelé oceňovat hodnotu soch, které by mohly být užitečné pro výuku umění ve třídách, a jednoho dne by se mohly dokonce stát atrakcí,“ prozradil.

Originální David se nachází v Accademia di Belle Arti ve Florencii v Itálii, zatímco Louvre v Paříži je domovem bezruké Venus de Millo, která je něco málo přes dva metry vysoká.


ZDROJ: japantoday.com
FOTO: hu.wikipedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9