Proč si Korejci berou cizinky?

11:59 | 12.02.2013 starfishzs 63
Seznamovací agentura Bien-Aller vyzpovídala 274 svobodných mužů a stejný počet svobodných žen, aby zjistila, jaké výhody vidí Korejci ve sňatku s partnerem z jiné země.
svatba Korejce a Australanky
svatba Korejce a Australanky FOTO: mykoreanhusband.tumblr.com
Podle výsledků průzkumu, 32,1% Korejců tvrdí, že největší výhodou nekorejské manželky je to, že tolik nehledí na vzdělání a finanční a sociální zázemí ženicha. Dále 23% mužů věří, že cizí družky jsou povolnější, 15,3% uvedlo, že život s nimi je jednodušší a volnější a 13,8% si libuje v tom, že jsou méně stresováni rodiči partnerky.

Tradiční korejská svatba

A jak je to z pohledu žen? S 31,4% vede odpověď, že by si Korejky vzaly cizince, neboť by pak mohly žít pohodlnější život, než kdyby si vzaly Korejce. Dalším oblíbeným důvodem (21,9%) je názor, že cizí partner by byl více oddaný rodině, vyzrálejší (17,2%) a méně vybíravý z pohledu vzdělání a finančního a sociálního statutu manželky (12,8%).



Možná mnohé nepřekvapí, že při výběru manželky korejští muži zejména hledí na barvu pleti partnerky (37,6%), zatímco ženy dávají hlavně přednost mužům z rozvinutých zemí (28,5%).

Zaměstnanec v Bien-Aller se k výsledkům průzkumu vyjádřil slovy: "Úroveň vzdělání a výše příjmů se u žen zvyšují, proto mají Korejci větší a větší problémy najít si partnera. Ženy jsou více vybíravé, co se týče jejich budoucích manželů, takže čím dál tím více mužů vyhledává cizinky, zatímco Korejky mají problém najít korejského muže, který by odpovídal jejich nárokům na vzdělání, věk a v jiných kritériích."


Jak je vám asi známo, Korejská republika je zatím stále vysoce homogenní zemí, kdy sňatky mezi tuzemcem a cizincem byly spíše ojedinělé. Zdá se ale, že s rozvojem Koreje v bohatou a prosperující zemi se začínají pomalu měnit i tradice, neboť v minulém roce bylo zaznamenáno, že každé 10. manželství v Koreji je mezikulturní, tedy uzavřeno mezi Korejcem a osobou cizí národnosti.

Překvapily vás důvody Korejců pro sňatek s cizincem? Rozhodně se dá říct, že z našeho pohledu jsou jisté odpovědi možná až úsměvné.


ZDROJ: The Chosun Ilbo
FOTO: mykoreanhusband.com
FOTO: thekoreaguide.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9