V parku Boramae si teď budou hrát psi

18:30 | 28.04.2016 Eunka 0
Soulští čtyřnozí mazlíčci se nemají špatně. Nyní mohou ke svým hrátkám s páníčky i jinými psy využívat nové místo.
Shih Tzu ležící na trávě
Shih Tzu ležící na trávě FOTO: shutterstock.com
Park Boramae se nachází v Soulu a rozhodně má svým návštěvníkům co nabídnout. Celý areál dříve patřil korejské letecké akademii, ale v roce 1986 byl přeměněn na rekreační místo. Milovníci rekreace se tu rozhodně nenudí, neboť tu například najdou badmintonové kurty, horolezeckou stěnu, dětské hřiště, místa stvořená k piknikům a nyní už i plochu pro dovádění psích mazlíčků. 

Zmíněné prostory, budeme jim říkat psí hřiště, byly otevřeny v sobotu 23. dubna a jde o třetí místo toho druhu v Soulu. Pejskové zde totiž mohou volně běhat bez vodítka. Návštěvníci, kteří ten den přišli, obdrželi jako dárek veterinární vyšetření jejich mazlíčka zdarma. 

Soulská metropolitní vláda dokončila stavební plány parku v listopadu 2015. Většina místních obyvatel s tímto hřištěm pro chlupáče souhlasila. Ohledně toho se dělal i průzkum. V roce 2013 souhlasilo 82,8 % obyvatel a v roce 2015 jich bylo 77,3 %. 

Co park hafanům a jejich miláčkům nabídne? Prostor o velikosti 1 300 metrů čtverečních, pítka, psí toalety, cvičiště a různé hračky. Pro majitele nechybí pohodlné lavičky. Aby se psi mezi sebou nervali a nemísila se velká plemena s malými, byl prostor rozdělen podle velikosti chlupáčů. 

Do parku však nebude moci každý. Vstup je povolen pouze čipovaným psům, kteří jsou zdraví a přichází samozřejmě s páníčkem. Pokud se o pejska stará dítě, musí přijít v doprovodu dospělé osoby. Agresivní a nevychovaní psi budou i se svými majiteli vykázáni. Park bývá otevřen od úterý do neděle, od 10 - 20 hodin. V letním období bude otevřen až do 21 hodin. Od prosince do února bude areál uzavřen.

Doufejme, že si nové psí hřiště chlupáči i páníčci vychutnají a najdou si třebas i přátele.


ZDROJ: koreaherald.com, english.seoul.go.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9