Dračí most v Da Nang ve Vietnamu

18:32 | 10.04.2016 Mei 0
Dračí most, vietnamsky Cầu Rồng, je most přes řeku Han, kterým se mohou pyšnit v Da Nangu, jež je čtvrtým největším vietnamským městem a zároveň jeden z hlavních přístavů.
Dračí most v Da Nang
Dračí most v Da Nang FOTO: wikimedia.org
Most byl navržen americkou firmou Louis Berger Group. Jeho výstavba byla zahájena 19. července 2009 a zakončena slavnostním otevřením 29. března 2013, v den 38. výročí osvobození města Da Nang. Most měří 666 metrů, je 37,5 metrů široký a má 6 jízdních pruhů pro motorová vozidla.
 
Tento moderní most překlenující řeku Han byl navržen a postaven ve tvaru draka, který každou sobotu a neděli vždy ve 21 hodin večer chrlí ze svých obřích úst oheň. Někdy chrlí také vodu. Celou strukturu mostu v noci osvětluje 2500 LED světel. Takže pokud se někdy chystáte do Da Nang, neměli byste si tento skvost nechat ujít.
 
Drak je tvor, známý ve vietnamském folklóru jako zvíře, které létá na moři a přináší štěstí. Most slouží nejen jako turistická atrakce, ale jeho přínosem je i hospodářský růst. Spojuje mezinárodní letiště v Da Nangu s nejpopulárnějšímu městskými plážemi a centrem města.

Video o Cầu Rồng s českými titulky


FOTO: wikipediea.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9