Čínská návrhářská legenda slaví úspěchy

15:00 | 17.07.2015 Saki 1
Guo Pei, čínská módní návrhářka, vstoupila do záře mezinárodních reflektorů již v září loňského roku, kdy na červeném koberci Met Gala, předvedla její šaty populární zpevačka.... ale tím úspěch neskončil.
Guo v Muzeu dekorativních umění v Paříži
Guo v Muzeu dekorativních umění v Paříži FOTO: audreymagazine.com
Met Gala je každoroční charitativní akce ve prospěch Metropolitního muzea umění v New Yorku, kterou se zahajuje slavnostní otevření místní výstavy módních exponátů. Na této akci počátkem září, sklidily úspěch šaty čísnké módní ikony Guo Pei, které po červeném koberci předvedla populární zpěvačka Rihanna.

Nejlepší kousky Guo, byly následně k vidění v onom muzeu v New Yorku a v současné době tato čínská ikona vystavuje v Muzeu dekorativních umění v Paříži (která zahrnuje slavné šaty Rihanny).

Tímto si čínská legenda získává novou mezinárdní pozornost.



Ovšem Guo není jediná čínská módní návrhářka, která vkročila na mezinárodní scénu.
Deset módních talentů z Číny prezentovalo do 10. července své návrhy v Paříži jako součást výstavy v multi-značkové prodejně Les Suites v ulici Rue Pierre Charron a následně byly jejich výtvory rozeslány do několika luxusních obchodů po celém světě, aby zde prezentovaly čínskou kulturu.



Mnoho z módních kousků show je opravdu pečlivě vytvořeno. Jedním z nich jsou zlatě vyšívané šaty z ručně malovaného hedvábí s tradičními čínskými vzory od Ne Tigera, který je zakladatelem a uměleckým vedoucím Tiger Zhang, který oblékal celebrity a čínské politiky po 30 let. Nebo například boty SHEME od Lindy Liu, která začala s navrhováním luxusních lodiček již před 28 lety, aby si kompenzovala svou malou postavu.

Další veterán z módního průmyslu prezentující své dílo je bývalá modelka Ma Yanli s její značkou Mary Ma. Ma usiluje o to, "Všem lidem na světě přinést skutečnou čínskou kulturu světu, aby ji ocenili a pochopili." Doufá, že 5 000 let staré kulturní dědictví číny, může být dobře integrováno do moderních módy.




ZDROJ & FOTO: audreymagazine.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9