Mezinárodní letiště Incheon

16:00 | 03.07.2015 AdelaEis 4
Mezinárodní letiště v Korejské republice se pyšní několika nej. Byl by proto hřích o nich něco nenapsat. 
Incheon international airport
Incheon international airport FOTO: curoninja/flickr.com

Incheon International Airport – ICN (인천국 제공항)

Letiště v Incheonu je jedno z největších letišť v Jižní Koreji. Zároveň patří mezi největší a nejrušnější letiště na světě. Airports Council International označil ICN v letech 2005-2012 jako nejlepší letiště světa. Naleznete zde golfové hřiště, lázně, soukromé pokoje na přespání, ledové kluziště, kasino, vnitřní zahrady a muzeum Korejské kultury. Tvrdí se, že odlet a přílet zabere celkem 19 minut (ve světě v průměru 60 minut), toto řadí ICN mezi nejrychlejší letiště světa. ICN si také získalo ocenění pro jeho duty-free obchůdky, řadí se mezi nejlepší.
 

Historie

Po Soulských Olympijských hrách roku 1988, se pro Koreu zvýšila návštěvnost cizinců. V 90. letech se začalo přicházet na fakt, že bývalé mezinárodní letiště Gimbo nezvládá pojmout tolik cestovatelů. Proto se tamní rozhodli zkonstruovat roku 1992 nové a mnohem větší letiště Incheon. Konstrukce trvala 6 let a letiště bylo oficiálně otevřeno v roce 2001. Zpočátku zde bylo několik chyb, ale ty se během měsíce opravily.
 

Poloha a doprava

Letiště se nachází 48 km západně od Soulu. Proto, pokud se chystáte na výlet do Soulu je zde pro vás několik možností, jaký typ dopravy si zvolíte.
Jednou z možností je svést se do hlavního města vlakem. Ten vás zaveze do stanice Soul Station. Vlak jede rychlostí 120 km/h. Cesta tam vám zabere zhruba 45 minut.
Druhou a možná tou nejpohodlnější a nejlevnější možností je autobus. Cesta do Soulu vás vyjde na 5000-15000 wonů (116-350 Kč). Záleží na vás, pro jaký typ autobusu se rozhodnete. Autobusové zastávky najdete v prvním patře. Do korejského hlavního města se dostanete zhruba za 80-90 minut.


ZDROJE: wikipedia.org, airport.kr
FOTO: zionörbi/flickr.com, Christian Junker - AHKGAP/flickr.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9